Mark Cavendish

 IMAGO/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
U ISTOM DANU

Nakon Nadala, stigao još jedan gubitak za svijet sporta. Legendarni Britanac odlazi u mirovinu

Mark Cavendish, rekorder po broju etapnih pobjeda na Tour de Franceu, vozit će u Singapuru svoju zadnju utrku
Piše: SNObjavljeno: 10. listopad 2024. 22:11

Tour de France Criterium, dvodnevna utrka u Singapuru koja je na rasporedu početkom studenog, bit će posljednja utrka u karijeri velikog Marka Cavendisha, navode organizatori. Cavendish (39), koji je u svojoj karijeri stigao do 165 etapnih pobjeda, uključujući rekordnih 35 pobjeda na Tour de Franceu, nije se natjecao otkad je u srpnju ostvario taj podvig.

U karijeri je osvojio pojedinačnu srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju 2016., a ima i tri naslova svjetskog prvaka u pistovnoj disciplini madison. Inicijalno se trebao umiroviti krajem 2023., ali je odlučio produljiti karijeru na još ​​godinu dana nakon što je ispao iz konkurencije za prošlogodišnji Tour de France.

image

Mark Cavendish

Maarten Straetemans/belga Press/profimedia

Cavendish je prošli tjedan dobio titulu viteza, a nakon toga je rekao da ima još utrka u kojima se mora natjecati do kraja 2024.

- Još uvijek imam utrke ove godine. Još uvijek treniram za njih, bit će stvarno lijepo utrkivati ​​se kao vitez. Već sam rekao da neću voziti još jedan Tour de France. To se zna otprije - rekao je prilikom ceremonije.

Cavendish je također ranije priznao da je patio od depresije, a o svojim mentalnim problemima pričao je u Netflixovom dokumentarcu: "Mark Cavendish: Nikad nije dovoljno".

Tour de France Criterium održat će se u Singapuru od 9. do 10. studenog. To nije službena utrka pod ingerencijom UCI-ja (Svjetska biciklistička federacija), tako da se rezultat neće računati u Cavendishovu statistiku.

image

Mark Cavendish

Belga/ddp Usa/profimedia

Linker
10. listopad 2024 22:12