Detalj iz finalne utakmice
 VLADO KOS/CROPIX
ODLIČNO FINALE

Nakon velike borbe odbojkaši Murse-Osijek slomili Kaštelane i poslije deset godina osvojili Kup

Gosti su krenuli furiozno, uzeli prvi set, ali neporažena momčad ove sezone uspjela je preokrenuti
Piše: Nino BenčinaObjavljeno: 11. ožujak 2021. 19:37

MURSA-OSIJEK - RIBOLA KAŠTELA 3:1 (17:25, 25:23, 25:20, 25:22)

OSIJEK - Mala dvorana Gradski vrt. Bez gledatelja. Suci: Brozić i Rajković (oba Rijeka)

MURSA-OSIJEK: Bogdanović, Kraljević (L), Marinović (L), Matoković, K. Šućur, Suk, Prlić, Ivančić, J. Šućur, Škugor, Iliev, Nedić, Majer, Stanković. TRENER: Mario Teppert

RIBOLA KAŠTELA: Vuković, Barać, Perić, Ivić, Kulušić, Cvijović, Šuker, Barić, Cikojević, Bijelović, Pervan (L), Jureta, Martinović (L). TRENER: Ivan Rančić

Nakon deset godina, odbojkaši Murse-Osijek ponovo su osvajači Kupa Hrvatske. Zasluženo, nakon velike borbe uspjeli su svladati Ribola Kaštela, koja je bila itekako dostojan sudionik finalnog okršaja.

Domaćin je važio za favorita, ali izgleda da ga je ta uloga itekako prikočila na otvaranju utakmice. Kaštelani su krenuli furiozno i bilo je jasno da će u Gradskom vrtu biti itekako konkurentni. Nisu se pošteno ni zagrijali, a već su imali značajno vodstvo od 1:9.

Gosti su pucali iz svih oružja, odličan je bio servis Vukovića, stoga je domaći trener Teppert posegnuo za izmjenom (Iliev umjesto Stankovića na primaču), koja je donijela stabilnost. Razlika se počela smanjivati, ali bilo je jasno da će zaostatak iz uvodnog dijela od osam poena biti teško nadoknadiv.

Mursaši ipak nisu gubili nadu, već su pokušali vratiti se u dvoboj, ali Ribola nije dala. Raspoloženi Bjelović "rešetao" je osječku obranu, on i suigrači pokazali su stabilnost koja je obećavala za dalje. Ali, pitalo se nešto i neporaženu momčad sezone, bilo je jasno da kriza domaćina neće predugo trajati.

Mursaši su se konsolidirali u drugom setu, koji je skoro do kraja bio izjednačen. Kod 19:15 stigao je kaštelanski odgovor od četiri poena, ali kada su Osječani stigli do set lopte, bilo je jasno da se kreće od nule.

Treći set bolje otvara Ribola, ali prednost od tri poena nije bila nedostižna. Kao i puno puta ove sezone, Mursa-Osijek je u završnici pokazala svoju snagu. Kod 20:19 stigla su dva poena Ilieva za dodatnu mirnoću, a vodstvo od 2:1 potvrdio je s dva sjajna servisa Matoković, koji je nakon skromnog prvog seta počeo igrati sve bolje. A to je značilo da suparnika čekaju dodatni problemi.

Pritisak se preselio na stranu Ribole, posebno nakon što su Osječani došli do vodstva 14:9. Rančić je tada zamijenio tehničara (Barić umjesto Ivića), što je urodilo plodom. Ribola je čak uspjela i povesti 20:21, ali peti set ostao je samo velika želja. Još jedna ubojita završnica mursaša koja je donijela najveću nagradu - trofej.

Uz ekipni, naravno da je i onaj za najboljeg igrača finala pripao članu slavljeničkog sastava, Stojanu Ilievu.

Linker
19. travanj 2024 23:24