Luke Littler

 IAN STEPHEN Dppi Via Afp
LUKE THE NUKE

Naš predstavnik može naletjeti na senzaciju: Ne stišava se priča o dominantnom klincu

Dio iznosa od zarađenog novca potrošit će na hlače i cipele u šopingu na slobodan dan
Piše: Dominik NeferanovićObjavljeno: 28. prosinac 2023. 22:27

Luke Littler (16), plasirao se u osminu finala svjetskog prvenstva u pikadu nakon što je svladao Kanađanina Matta Campbella 4-1 (3-0, 3-0, 3-2, 2-3, 3-1) u setovima. Do pobjede je došao šest puta pogodivši maksimalnih 180 iz tri strelice i potvrdio mjesto među najboljih 16.

Mladi je Englez dosada zaradio 35 tisuća funti, a srušio je i nekoliko rekorda. Osim što je najmlađi igrač u povijesti ovog natjecanja, također je i debitant s najvećim prosjekom u prvom meču (106,12). U istom dijelu ždrijeba nalazi se i naš Boris Krčmar.

Ogled s našim najboljim pikadistom moguć je u četvrtfinalu, ukoliko obojica tamo stignu. Krčmara čeka okršaj s Garyjem Andersonom koji je favorit u tom meču.

image

Boris Krčmar

SHANE HEALEY Dppi Via Afp

Luke the Nuke, kako su ga prozvali navijači, apsolutna je senzacija ovog izdanja svjetskog prvenstva. Ne samo zbog svojih godina, već i zbog karizme koju pokazuje tijekom meča. Nakon zadnje pobjede zaplakao je dok grlio ponosnu majku, a dio iznosa od zarađenog novca potrošit će na hlače i cipele u šopingu na slobodan dan.

U idućoj fazi očekuje ga pobjednik dvoboj između Velšanina Jima Williamsa (39) i favoriziranog Nizozemca Raymonda van Barnevelda (56) koji je inače uzor tinejdžeru iz Londona.

Linker
23. travanj 2024 12:02