DAMIR KRAJAC/CROPIX
TOTALNI ŠOK

‘Našeg Grada više nema, niti u ratu nije ovako stradao! Ovo je užas, neprepoznatljiv grad!‘

Prvi čovjek stolnoteniskog kluba Mladost Petrinja šokiran viđenim nakon potresa
Piše: Siniša BožićObjavljeno: 29. prosinac 2020. 21:42

Uspjeli smo doći do Roberta Ramušćaka, prvog čovjeka stolnoteniskog kluba Mladost iz Petrinje, inače pomoćnika načelnika Policijske postaje Gvozd za kriminalističku policiju.

- U velikom sam šoku, a prvo želim reći da hvala svima na brizi. Treba reći da našeg grada više nema. Niti u ratu Petrinja nije tako stradala, razrušena je totalno. Prošli smo rat, prošao sam ga i osobno, ali ovo je užas. Neprepoznatljiv grad. Mi smo se jutros izvukli iz ruševina. Danas ću spavati kod sestre, a sutra ću otići do stana vidjeti kakva je šteta - u jednom dahu je ispričao Ramušćak te potom istaknuo:

- Ovdje su ogromne kolone ljudi, volontera, vatrogasaca, liječnika, policajaca itd.. Velike su gužve, ljudi stalno pristižu i hvala im do neba. Uputio bih apel za pomoć ljudima iz Petrinje i okolice, jer kao što sam rekao, ovo je užas. Još jednom hvala čelnicima Saveza na podršci, Frani Kojiću, ma hvala svima i cijenimo to do neba.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX

Čelnici HSTS-a u razgovoru su istaknuli kako stoje na raspolaganju članovima STK Mladost, a predsjednik Zlatko Pospiš je obitelji Ramušćak ponudio smještaj u njegovom apartmanu na Pagu.

Inače, STK Mladost Petrinja je ponos svoga kraja, u 2018. su proglašeni za najuspješniju ekipu županije, a za najboljeg trenera izabran je upravo Robert Ramušćak. Petrinjke su u sezoni 2017./18. osvojile šesto mjesto u HEP Superligi što je najbolji rezultat u povijesti kluba. Ramušćak je za najboljeg trenera Sisačko-moslavačke županije proglašen iz više razloga. Osim što je predvodio djevojke do šestog mjesta, istodobno je kao igrač i trener predvodio mušku ekipu do povijesnog ulaska u najviši rang stolnoteniskog natjecanja u Hrvatskoj. Rijetke su sredine koje se mogu pohvaliti da imaju muški i ženski klub u najvišem rangu natjecanja...

Možda su najbolje sve opisali Robertovi suigrači/ce na Facebook stranici kluba:
- Bez našeg simpatičnog zajedništva i ljubavi prema klubu i sportu ne bi bilo ovakvih rezultata i priznanja. Da je naš Robert Ramušćak najbolji trener smo odavno znali, a sad je to napokon i službeno.
Danas se Petrinjci natječu u 1. HL istok za muške i 1. HL istok za žene, gdje su vodeće ekipe. Pred njima su sad neke druge bitke, ali ne sumnjamo da će i iz njih izaći kao pobjednici.

Linker
25. travanj 2024 18:50