Wales - Južnoafrička Republika

 GEOFF CADDICK Afp
TOTALNI KAOS NA OTOKU

Navijač spriječio izglednu kontru, a potom je ekipa koju vodi trener hrvatskog porijekla i izgubila

Nesvakidašnje scene vidjeli smo u Walesu gdje je navijač uletio u teren i izazvao kaos
Piše: Dean BauerObjavljeno: 07. studeni 2021. 08:38

Stadion Principality u Cardiffu, glavnom gradu Walesa ima ozbiljne probleme sigurnosne naravi. Ondje se naime već drugi put u samo tjedan dana dogodilo da navijači, ako se takvi baš mogu tako nazvati, utrče na teren tijekom utakmice. U oba se navrata radilo u ragbijaškim susretima, ali to je ionako manje bitno jer radi se o prekidu i ozbiljnom narušavanju sigurnosti nekog sportskog događaja.

Zadnji se slučaj zbio jučer, u subotu, 6. studenoga tijekom sraza reprezentacija Walesa i Južnoafričke Republike. U 63. minuti i u trenutku vrlo obećavajuće kontre Velšana preko krila Liama Williamsa. Gledatelj odjeven u crno je uspio spriječiti protunapada Walesa, a to što ga je osiguranje uspjelo uhvatiti i oboriti na travnjak, sada je potpuno nebitno za Velšane.

Poglavito u kontekstu činjenice da je Južna Afrika pobijedila 23:18 i da im je to prva pobjeda u Cardiffu nakon 8 godina. Inače, Velšane, aktualne svjetske prvake vodi kao izbornik Novozelanđanin hrvatsko-škotskog podrijetla, Wayne Pivac. Otac mu je naime im Podgore, nedaleko Makarske.

No, vratimo se "uletačima" na travnjak u Cardiffu. Samo tjedan dana ranije, na istom stadionu, samo neki drugi tip, uletio je na travnjak tijekom intoniranja himne Novog Zelanda uoči utakmice Wales - Novi Zeland. U svakom slučaju, zaštitari na stadionu u Cardiffu imaju izgleda jednaku razinu voljnog momenta za djelovanje kao i afganistanska vojska za ratovanje.

Linker
19. travanj 2024 23:40