Facebook: Bojan Trogrlić
PRIVUKAO BROJNE SIMPATIJE

Neobičan pothvat mladog hrvatskog liječnika glasno je odjeknuo: Trčao 21 kilometar vodeći loptu!

Klupski liječnik Vrijednosnice Osijek, košarkaškog premijerligaša, odlučio se na neobičan pothvat
Piše: Nino BenčinaObjavljeno: 17. travanj 2021. 08:39

Ljubitelji trčanja, rekreacije, zdravog gibanja i sportskog druženja njih preko tisuću okupilo se na tradicionalnom osječkom Ferivi polumaratonu. Start na Trgu Ante Starčevića od 2016. ne propušta ni mladi liječnik Bojan Trogrlić, koji je na nešto malo drugačiji način od ostalih odradio rutu po gradu na Dravi. On je uspio u tih 21,1 kilometar spojiti svoje dvije sportske ljubavi, trčanje i košarku.

Kompletnu utrku naime odradio je u društvu ‘basketice’, koju nije samo držao u naručju, već ju je konstantno vodio do cilja, gdje je stigao u vremenu od dva sata, minute i sedam sekundi. Vrijeme je bilo manje važno, a zanimljivu Bojanovu sportsku kombinaciju srdačno su pozdravili brojni promatrači i sudionici. Nastup s košarkaškom loptom, u dresu KK Vrijednosnice Osijek, privukao je pozornost i stekao simpatije mnogih.

Glavnom akteru to nije bio cilj, ali ne krije da mu je drago što mu je ideja pala na plodno tlo. Do nje je došao preko - interneta.

- Pročitao sam da je netko odradio utrku na ovaj način, stoga sam se odlučio okušati. Nije lako, treba nekako uskladiti ritam disanja, trčanja i baratanja loptom, ali sam odradio planirano do cilja, gdje mi je trebalo negdje oko 20-ak minuta više nego da sam trčao klasičnim stilom. Nisam se na ovaj izazov odlučio slučajno. Košarka je moja prva sportska ljubav, trenirao sam je i aktivno igrao desetak godina, nakon čega su prevagnule fakultetske obveze, medicina ipak nosi svoje zahtjeve. No, želio sam ostati aktivan, a posljednjih sedam godina to ostvarujem kroz trčanje, kaže Bojan, koji je ovu ideju premijerno sproveo u dijelu na prethodnom Ferivi polumaratonu.

Jedina promjena bila je u dresu

- Prošlu utrku odradio sam u dresu LA Lakersa sa brojem 24 u spomen na tragično preminulog Kobea Bryanta. Sada sam bio u dresu jedinog slavonskog premijerligaša, KK Vrijednosnice Osijek, čiji sam i klupski liječnik. Ostao sam na taj način uz košarku, stignem pogledati utakmicu, te uskočiti i pomoći ako zatreba, kaže specijalizant abdominalne kirurgije KBC Osijek, koji će završni ispit polagati početkom srpnja.

Jasno je da se Bojan bavi stresnim poslom, a njega se najbolje rješava trčanjem maratona. Odradio ih je nekoliko, trčao je u Rimu, Berlinu, Moskvi, Zagrebu, Ljubljani. Lista nipošto nije konačna.

- Trčanje u Moskvi bilo je pravi užitak, najljepši je to grad na svijetu. Berlinski maraton ima ugled, odličan je osjećaj kada si među 50.000 trkača. Plan je bio u međuvremenu odraditi i onaj u Ateni, ali pandemija je pomrsila planove, nadam se ne još zadugo. Tamo je ipak kolijevka maratona, stoga vjerujem da ću uskoro s ekipom i put Grčke. Velika želja je odlazak u London, koji je ipak rezerviran većinom za atletičare, no moguće je upasti putem prijave. Ja sam uporan već pet godina, zasada nisam prošao, ali ne gubim nadu da ću trčati i londonskim ulicama

To su planovi Bojana Trogrlića, koji sigurno neće propustiti Ferivi polumaraton slijedeće godine. Neizvjesno je samo u kojem će se dresu pojaviti na startu.

Linker
20. travanj 2024 05:45