ROBERT GAUTHIER/LOS ANGELES TIMES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
PREINAKA POSTOJEĆEG UGOVORA

NFL ima novog najplaćenijeg obrambenog igrača u povijesti, zvijezda Ramsa dobila ogromnu povišicu

Aaron Donald je tri puta bio proglašavan za najboljeg obrambenog igrača lige
Piše: HinaObjavljeno: 07. lipanj 2022. 06:52

Defenzivni obarač Aaron Donald, koji je prije četiri mjeseca s Los Angeles Ramsima postao prvak Nacionalne lige u američkom nogometu (NFL), preinakama postojećeg ugovora postao je najplaćeniji igrač u povijesti NFL-a koji ne igra na poziciji "quarterbacka", objavili su u ponedjeljak NFL Network i ESPN.

Ramsi su 31-godišnjem Donaldu dali povišicu od 40 milijuna američkih dolara pa ovaj sjajni obrambeni igrač u sljedeće dvije godine ima zajamčenu plaću od 65 milijuna USD. Uz to, Donald ima mogućnost zaraditi još 30 milijuna, ako odluči za Ramse zaigrati i 2024.

Dosadašnjim ugovorom, koji je potpisao u kolovozu 2018., Donald je za šestogodišnji angažman trebao zaraditi 135 milijuna USD.

image

Aaron Donald

CHARLES BAUS/CSM/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

U bogatoj NFL karijeri koju je započeo 2014. kad su ga Ramsi izabrali kao 13. na draftu, Aaron Donald je tri puta bio proglašavan za najboljeg obrambenog igrača, a u svojoj prvoj profesionalnoj godini je zaradio nagradu za najboljeg obrambenog novaka u NFL-u. Nakon toga je u svih sljedećih sedam godina biran u najbolju momčad lige.

Donald je prava noćna mora za suparničke vođe napada koje je tijekom osam sezona rušio u 98 navrata.

Ramsi nisu dopustili svom ponajboljem igraču i jednom od najzaslužnijih što su u veljači osvojili trofej Vincea Lombardija, da ostvari svoje "prijetnje" o odlasku u igračku mirovinu. Naime, Donald je izjavio kako je o tome razmišljao već mnogo prije osvajanja naslova, ali je istaknuo i da nema ništa protiv toga da nastavi igrati, ako će biti u mogućnosti loviti drugi trofej namijenjen pobjedniku Super Bowla.

S njim u momčadi, Ramsima se svakako povećavaju izgledi za obranu naslova.

Linker
20. svibanj 2024 07:07