Boris Krcmar
OPROŠTAJ U 1. KOLU

Nizozemac prljavim trikovima izludio hrvatsku legendu i to na Svjetskom prvenstvu: Svi znaju da je prgav

Boris Krčmar je u londonskom Alexander Palaceu propustio veliku priliku protiv Nizozemca Meulenkampa
Piše: Ž. ĐođoObjavljeno: 19. prosinac 2020. 11:22

Najbolji hrvatski pikadist Boris Krčmar (41) propustio je veliku priliku zabilježiti svoju prvu pobjedu na najelitnijem svjetskom pikado natjecanju. Zagrepčanin je uraganski započeo meč protiv Nizozemca Rona Meulenkampa u 1. kolu Svjetskog prvenstva profesionalne PDC organizacije, sjajnom igrom je dobio prvi set 3:0, ali u nastavku meča nije uspio održati tu razinu igre i doživio je poraz 3:1 u setovima.

Šteta, jer kako je meč započeo činilo se da će pobjeda jedinog hrvatskog predstavnika na Svjetskom prvenstvu biti čista formalnost...

- Ne mogu objasniti zašto sam tako pao u igri nakon sjajnog prvog seta. Meulenkamp je na glasu kao prgav igrač koji zna isprovocirati protivnika, to je i meni napravio jer se sucu u nekoliko navrata požalio da ja zveckam strelicama i stojim mu preblizu dok on baca, na što sam poludio. Uz to je igrao jako sporo, što meni ne odgovara jer ne mogu uhvatiti ritam. Ali to su sve trikovi iskusnih igrača na koje moraš biti spreman na ovakvim natjecanjima - javio se Krčmar s aerodroma u Amsterdamu jer je već sljedeći dan imao let za Zagreb.

Zagrepčanin je na svom drugom nastupu na ovom natjecanju, 2011. je izgubio već u pretkolu, unatoč ranom porazu inkasirao 7.500 funti, ili 62.000 kuna. Prolaskom u drugo kolo nagrada bi se udvostručila, a da je došao do trećeg kola, što ne bi bilo nemoguće jer bi ga čekao još jedan Nizozemac, 27. nositelj Vincent van der Voort, iz Londona bi se vratio sa 207.000 kuna. Za turnir na kojemu ukupni nagradni fond iznosi čak 2,5 milijuna funti (21 milijun kuna), to je prava sitnica jer će budućem svjetskom prvaku pripasti ček od 500.000 funti (preko 4 milijuna kuna).

U borbu za prestižnu titulu svjetskog prvaka krenulo je 96 najboljih svjetskih pikadista, a glavni favoriti su trostruki svjetski prvak, Nizozemac Michael van Gerwen, Škot Peter Wright koji brani titulu, te Velšanin Gerwyn Price. Natjecanje, koje će svoj vrhunac doživjeti 3. siječnja kada je na rasporedu finale, prenosi Sportska televizija.

Linker
30. travanj 2024 02:16