Portugal MotoGP 

 PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp
‘POGRIJEŠIO SAM‘

‘Njegovo koljeno moglo je eksplodirati, to je bio brutalan udar‘: Pljušte reakcije nakon nesreće u Portugalu

Marquez je zakasnio s kočenjem i ‘okrznuo‘ Martina, da bi se zatim zabio ravno u Oliveru
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 26. ožujak 2023. 21:34

Aktualni MotoGP prvak Pecco Bagnaia osvojio je nedjeljnu Veliku nagradu Portugala i tako savršeno počeo svoju obrane naslova. Međutim, sami rezultat utrke ostao je u sjeni nesreće kada je Marc Marquez krivo kočio u trećem zavoju, odsjekavši tako Jorgea Martina, prije nego što se potpuno zabio u Aprilijinog Miguela Oliveiru.

Nesrećom je, po svemu sudeći, najviše pogođen Portugalac, kojeg je liječnička pomoć bila prisiljena iznijeti sa staze na nosilima, a kasnije je objavljeno da je zadobio kontuziju desne noge, ali da je prijelom isključen. Portugalski navijači, okupljeni na stazi Portimao, teško su podnijeli nesreću. Zviždali su Marqueza, koji je i sam bio jako pogođenog nesrećom i uništenom trkom Oliveri.

VIDEO VELIKE NESREĆE POGLEDAJTE OVDJE

Marc Marquez se kasnije pojavio s povezom na desnoj podlaktici i šepajući. Ima frakturu palca na desnoj ruci i ozlijeđeno desno koljeno. Priznao je svoju grešku i okrivio blokadu kočnica.

- Mogu reći tisuću objašnjenja, ali tako je. Istina je da naš motor zahtijeva jako kasno kočenje, istina je da sam odabrao tu tvrdu prednju gumu koja, možda, još nije bila potpuno spremna. Iz ovog ili onog razloga, došlo je do blokade. I to je uzrokovalo sudar. Drugačije je ako izbaciš drugog vozača pokušavajući ga proći, svejedno, ali sada sam bio daleko i nisam pokušavao izaći iz zavoja prije njega, nisam mogao razmišljati o prestizanju, nije postojala čak ni opcija, ali dogodilo se, napravio sam ovu grešku.

image

Marc Marquez i Miguel Oliveira

PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

Rekao je da je zabrinut samo za Oliveiru. Ali i da prihvaća sankcije. Race Direction ga je službeno kaznio, smatrajući ga krivim za nesreću. Morat će odvoziti dvostruki dugi krug na nedjeljnoj utrci u Argentini. Vozač Honde ne počinje dobro godinu u kojoj mu je vrlo teško ostvariti rezultate koji se od njega očekuju, s obzirom na superiornost koju Ducati pokazuje.

Treći član nezgode, koji nije završio svoju utrku tada, Jorge Martín, bio je jako ljut na Marca Márqueza . Otkrio je da ima napuknut nožni palac na desnoj nozi i moguću iščašenje gležnja. Ali i tvrdi drugačije od Španjolca:

- Jedini vozač koji se žalio je on (Marc). To je logično. Nije zato što je on u pitanju, daleko od toga, ali na kraju je uvijek ista priča. Nije prvi put da mi je uništio utrku.

Aleix Espargaró završio je deveti u poretku i isprva rekao da ne želi komentirati nesreću, na kraju ju je nazvao "vrlo ozbiljnom, jer je koljeno Oliveire moglo eksplodirati i više nikada u životu ne bi vozio, to je brutalan udar."

Linker
23. travanj 2024 10:06