Tiril Eckhoff
 JOE KLAMAR Afp
SP U BIATLONU

Norvežanka Eckhoff nakon pet godina opet svjetska prvakinja, hrvatske predstavnice završile 90. i 95.

Za Echkoff je ovo drugo pojedinačno zlato, pet godina nakon što se prvi put okitila zlatom
Piše: HinaObjavljeno: 13. veljača 2021. 16:37

Norvežanka Tiril Eckhoff osvojila je naslov svjetske prvakinje u utrci na 7.5 kilometara na SP u biatlonu koje se održava u slovenskoj Pokljuki, ona je zadanu dionicu svladala za 21:18.7 minuta pogodivši pritom svih 10 meta.

Srebro je sa 12 sekundi zaostatka uz jedan promašaj, zbog kojega je morala trčati kazneni krug od 150 metara, osvojila Francuskinja Anais Chevalier-Bouchet, dok je veliko iznenađenje trećim mjestom priredila Bjeloruskinja Hana Sola, ona je za Eckhoff zaostala 14.4 sekundi uz svih 10 pogodaka.

Za Echkoff je ovo drugo pojedinačno zlato sa svjetskih prvenstava, pet godina nakon što se prvi put okitila zlatom i to također u ovoj disciplini u Oslu. Usto ima još čak šest zlata iz štafetnih utrka.

Chevalier-Bouchet je stigla do svoje druge pojedinačne medalje sa svjetskih prvenstava, dosada je imala broncu iz utrke na 7.5km iz Hochfilzena 2017., dok Sola do ove utrke nikada nije stajala na pobjedničkom postolju u Svjetskom kupu u karijeri.

Među 99 natjecateljica u ovoj utrci bile su i dvije hrvatske predstavnice, Nika Blaženić je zauzela 90. mjesto sa 4:39.0 minuta zaostatka za Echkoff uz tri promašaja, dok je Anika Kožica završila kao 95. sa 5:02.0 minuta iza Eckhoff uz tri promašaja. S tim rezultatima Blaženić i Kozica nisu izborile nastup u nedjeljnoj dohvatnoj utrci u kojoj će sudjelovati 60 najboljih iz sprinta.

Linker
19. travanj 2024 11:14