ROB CARR/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Rob Carr/getty Images/profimedia
OBJAVILA LIGA

Nova sezona NFL-a krenut će dvobojem Kansas City Chiefsa i Baltimore Ravensa

Već tradicionalno, nova NFL sezona kreće u četvrtak i to domaćom utakmicom branitelja naslova
Piše: HinaObjavljeno: 13. svibanj 2024. 17:01

Nova sezona američke profesionalne lige u američkom nogometu NFL krenut će 5. rujna dvobojem branitelja naslova Kansas City Chiefsa i Baltimore Ravensa, objavila je liga u ponedjeljak.

Već tradicionalno, nova NFL sezona kreće u četvrtak i to domaćom utakmicom branitelja naslova, a ovoga puta će u goste Chiefsima, koji će pokušati postati prva momčad s tri uzastopna osvojena prvenstva u Superbowl eri koja je počela još 1967. godine, doći će momčad koja je prošle sezone imala najbolji omjer pobjeda i poraza u ligaškom dijelu te koju su Chiefsi svladali na njihovom terenu u finalu Američke konferencije.

Ovo će biti treći put u posljednjih pet sezona kako će se sastati Chiefsi predvođeni po mnogima trenutačno najboljim igračem lige Patrickom Mahomesom i Ravensi za koje na poziciji vođe napada igra Lamar Jackson koji je lani po drugi put u karijeri osvojio nagradu za najkorisnijeg (MVP) igrača lige.

Još ranije je određeno kako će se u drugoj utakmici sezone 6. rujna u Sao Paulu sučeliti Green Bay Packersi i Philadelphia Eaglesi. Bit će to prva NFL utakmica u Južnoj Americi u povijesti.

Ostale utakmice 1. kola igrat će se u nedjelju 8. i ponedjeljak 9. rujna.

Lani su Chiefsi u obranu naslova krenuli porazom 20-21 od Detroit Lionsa kojima je to bila odskočna daska za odličnu sezonu i dolazak do finala Nacionalne konferencije u kojem su izgubili od San Francisco 49-ersa.

Linker
04. srpanj 2024 09:31