Valerij Karpov navodno je u bolnici spojen na respirator

 Pavel Lisitsyn/sputnik/profimedia
ŠTO SE ZAPRAVO DOGODILO?

Novi detalji u čudnoj priči: Višestruki svjetski prvak spojen je na respirator!? Je li ovo pravi uzrok ozljeda?

O svemu oglasio i Ukrajinac koji nastupa pod zastavom Rusije i slovi za najboljeg tamošnjeg šahista
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. studeni 2022. 12:54

Višestruki svjetski prvak u šahu, a danas zastupnik u Državnoj Dumi Rusije Anatolij Karpov nalazi se u bolnici gdje se liječnici bore za njegov život. Slavni 71-godišnji šahovski velemajstor je priključen na respirator nakon što je jučer dovezen u bolnicu bez svijesti, pišu ruski mediji.

Karpovu je dijagnosticiran cerebralni edem, te prijelomi na nozi, višestruki hematomi na glavi i unutarnje krvarenje, a stanje se zakompliciralo zbog kroničnih bolesti koje od ranije ima. Jučer je objavljeno kako je ruski šahist pronađen bez svijesti u blizini Dume nakon čega je prevezen u bolnicu u Moskvi.

Slučaj je dodatno zaintrigirao svjetsku javnost zbog oprečnih informacija i spekulacija u vezi s nastankom ozljeda, a onda i zdravstvenim stanjem slavnog šahista. Pričalo se da se ne radi o njemu već o čovjeku s istim imenom i prezimenom, pa onda da je netko napao šahista, pa da je pao, da je dobro, da je u teškom stanju i niz drugih, uglavnom oprečnih informacija.

Njegova kći Sofija je otkrila kako je njen otac teško ozlijeđen nakon pada i da nije bilo napada, te da je u zaista teškom stanju u bolnici, a sada se o svemu oglasio i Ukrajinac koji nastupa pod zastavom Rusije i slovi za najboljeg tamošnjeg šahista Serhij Oleksandrovič Karjakin koji je možda otkrio što se zapravo dogodilo.

"Vrijeme se pokvarilo, jako je loše. Pao je prvi snijeg, a Karpin se okliznuo i pao. Njegova obitelj je zabrinuta, nadaju se da će se oporaviti...", otkrio je Karjakin.

Linker
25. travanj 2024 03:08