JAKOV PRKIĆ/Cropix
NASTAVLJAJU DALJE

Olmissum pretrpio poraz, ali svejedno ušao među 16 najboljih u Ligi prvaka. Ukrajinac ‘dotukao‘ Omišane

Dva puta je sa svoje polovice pogađao njihova prazna vrata Suhov, prvi je bio prava majstorija
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 26. listopad 2023. 22:03

OLMISSUM - HIT KIJEV 1:4 (1:0)

OMIŠ Sportska dvorana Ribnjak. Gledatelja 700. Suci: Josip Barton (S. Makedonija), Kirill Naihouler (Finska). Treći sudac: Vlad Nicolae Ciobanu (Rumunjska). Delegat: Stephan Kammerer (Njemačka).

STRIJELCI: 1:0 - Kustura (1), 1:1 - Pedjaš (37), 1:2 - Pedjaš (38), 1:3 - Suhov (39), 1:4 - Suhov (39).

OLMISSUM: Rozga - Kustura, Bukovec, Jurlina, Vanha - Čizmić, Hrstić, Žilić, A. Juretić, J. Juretić, Kolobarić, Sekulić, Stojanović, Sirovica. Trener: Frane Despotović.

HIT KIJEV: Suhov - Žuk, Ponočovnij, Černjavskij, Sirij - Kravec, Lifer, Smetanenko, Melnik, Podljuk, Žurba, Šeremeta, Pedjaš, Abakšin. Trener: Oleh Lukjanenko.

ŽUTI KARTONI: Sekulić (13), Kustura (15), Černjavskij (19), Šeremeta (37).

CRVENI KARTON: Sekulić (37-drugi žuti).

IGRAČ UTAKMICE: Oleksandr Pedjaš.

Već prije početka ogleda s Ukrajincima znalo se da Olmissum prolazi dalje jer je Sporting slavio protiv Ayata, pa je bilo jasno da i slučaju subotnje pobjede Kazahstanaca protiv HIT Kijeva Olmissum ima prednost zbog pobjede u međusobnom ogledu.

S druge strane ukrajinskom prvaku samo je pobjeda jamčila prolazak među 16 najboljih.

Bolje otvaranje Olmissum nije mogao zamisliti, nakon 45 sekundi na semaforu je zasvjetlilo 1:0, pogodak je zabio Kustura. Nakon toga su Kijevljani preuzeli kontrolu utakmice, u prvom dijelu imali su čak 22 udarca, ali je Vinko Rozga, kojeg je Frane Despotović postavio na gol, bio je na visini zadatka.

Branio je odlično, s druge strane i Omišani su imali nekoliko dobrih pokušaja, ali i vratar Suhov bio je nesavladiv. S minimalnim vodstvom otišlo se na odmor.

image
JAKOV PRKIĆ/Cropix

U nastavku su gosti iz Ukrajine još više stisnuli Olmissum, sijevalo je sa svih strana, a domaći su čekali kontru ne bi li podebljali svoje vodstvo.

Ukrajinci su već u prvom poluvremenu nekoliko puta zaigrali s letećim-vratarom, no tada je to bio Suhov, i inače čuvar njihove mreže, a u posljednjih pet tu ulogu preuzeo je Oleksandr Pedjaš.

I upravo je on u 54 sekundi donio potpuni preokret, zabio je dva pogotka, prvog sjajnim volejem, a drugog nakon akcije u kojoj se našao na drugoj vratnici.

U tih 54 sekundi stvarno se puno toga dogodilo jer je u između dvije Padješeve egzekucije drugi žuti karton zaradio Antonio Sekulić, pa su Omišani vodstva gostiju igrali s igračem manje. Bio je to neoprezan i nepotreban start najboljeg igrača Olmissuma koji je tako sam sebe izbacio sa subotnje utakmice protiv europskog doprvaka Sportinga.

Nakon što su Ukrajnici poveli, pokušali su Omišani s letećim vratarom, ali to im se nije isplatilo, naprotiv.

Dva puta je sa svoje polovice pogađao njihova prazna vrata Suhov, prvi je bio prava majstorija, pod pritiskom s aut linije savršeno je pogodio.

Na kraju je veselje Ukrajinaca bilo veliko, imali su i dobru podršku s tribina, ali ni Omišani ne moraju previše žaliti, oni su svoje napravili prekjučer, pobjedom nad Ayatom osigurali su plasman u Elitnu rundu, Hrvatska će tako i četvrtu sezonu u nizu imati predstvanika među 16 najboljih u Europi.

Linker
06. svibanj 2024 14:10