RONALD GORSIC/CROPIX
ODLAZAK MILKE BABOVIĆ

‘Otišla je ikona crno-bijelih televizora, samo je Milka znala dočarati boje na tom ekranu...‘

Društvene mreže odmah su postale preplavljene sjećanjima na Milku Babović.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. prosinac 2020. 12:07

Nakon što je objavljena vijest da je jutros u Zagrebu u 93. godini preminula legendarna sportašica i sportska novinarka Milka Babović, ne prestaju se slijevati reakcije na društvenim mrežama. U 2020. godini Hrvatska je, baš kao i cijeli svijet, izgubila čitavo mnoštvo sportskih velikana. Od Kobeja Bryanta, preko Diega Maradone i Otta Barića, Milka Babović samo je još jedno ime u nizu onih koji su otišli...

- Kao klinac sam jako volio umjetničko klizanje, prije svega jer su televizori bili crno bijeli, a jedina osoba koja je znala dočarati boje na ekranu bila je gđa. Milka Babović. Otišla je još jedna velika ikona HRT-a - rekao je Hamed Bangoura, nekadašnji TV-voditelj na Hrvatskoj televiziji.

Otišla je Milka Babović, istinska legenda, žena koja je u našim životima donijela svijet u boji još u vrijeme dok smo svi gledali crno bijele televizore. Počivala u miru - napisao je Hrvoje Zovko, jedan od njenih kolega na HTV-u.

- Milka Babović je bila vjerojatno naša prva sportska novinarka, a svakako je bila najpoznatija i mnogima najdraža. Njena smrt u 93. godini je veliki gubitak za tu profesiju ali i cijelo naše društvo u kojem je djelovala odgovorno i savjesno. Bila je dio naše mladosti. Hvala joj - napisao je Dejan Jović s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu.

Gospođa Babović bila je jedna od utemeljiteljica sportske redakcije Televizije Zagreb...

I današnje su legende novinarski odrastale s njom... Anegdota ima na tisuće...

Linker
25. travanj 2024 11:39