JEFF PACHOUD Afp
PARIS-ROUBAIX

Otkazan veliki sportski klasik, ništa od epske bitke na ‘paklu Sjevera‘, barem do jeseni...

Aktualna zdravstvena situacija ne dopušta održavanje jednodnevne biciklističke utrke.
Piše: HINAObjavljeno: 01. travanj 2021. 17:34

Jednodnevna klasična biciklistička utrka Pariz-Roubaix pomaknuta je s travnja na listopad zbog situacije s COVID-19, priopćila je u četvrtak Međunarodni biciklistički savez (UCI).

"Ova odluka slijedi odluku nadležnih francuskih vlasti da zabrane održavanje izdanja 2021. godine na datume zakazane u međunarodnom kalendaru UCI-a u kontekstu trenutne zdravstvene situacije", navodi se u izjavi organizatora.

Utrka 2021 održat će se 3. listopada, a organizatori navode da vjeruju da će epidemiološka situacija biti povoljnija od sadašnje.

"Za UCI i biciklističku zajednicu bilo je važno da se utrka održi 2021. godine i oduševljen sam što su pronađeni novi datumi prikladni za sve strane", rekao je predsjednik UCI-a David Lappartient.

Paris-Roubaix treći je klasik tzv. 'Spomenika' u sezoni nakon Milana-Sanrema, koji se održao prošlog mjeseca, ovonedjeljne turneje po Flandriji i prije toga Liege-Bastogne-Liegea i Gira di Lombardia.

Utrka Paris-Roubaix je zbog vožnje po betonskim "kockicama" nazvana "Pakao sjevera", dijelom i jer biciklisti nakon svršetka budu posve prekriveni blatom s kaldrma nekadašnje rudarske regije sjeverne Francuske.

Linker
19. svibanj 2024 19:42