Njena sadašnja preokupacija trebao je biti projekt
Pandići, no sudbina je htjela drukčije.
Prije neki dan proslavila je godišnjicu braka s Amerikancem Diegom Rabelom
Smrt ‘Hrabre golubice‘

Otputovala je u SAD u ruke najboljih liječnika, ali ništa nije pomoglo: ‘Rijetko se nađu takve osobe...‘

Bivša hrvatska stolnoteniska reprezentativka izgubila bitku sa zloćudnom bolesti
Piše: Siniša BožićObjavljeno: 08. prosinac 2020. 21:20

Dina Pervan Rabelo (30) izgubila je bitku sa zlokobnom bolešću. Nakon duge i teške bolesti bivša hrvatska stolnoteniska reprezentativka i članica ŽSTK Pula preminula je u bolnici u SAD-u.


Sve je krenulo sredinom 2017., osjećala je konstantnu bol u koljenu, da bi se nakon pregleda u kolovozu ispostavilo se da je riječ o sarkomu ili ti zloćudnom tumoru fibule. Odradila je operaciju, činilo se da će biti dobro, ali sve zakompliciralo. Morali su amputirati nogu, a kako bi joj pomogli u liječenju organizirana je humanitarna akcija. Cilj su bila ortopedska pomagala i lijekovi koji nisu na listi HZZO-a. U međuvremenu se sarkom proširio na pluća, pa je završila je na liječenju u SAD-u. Imala je jako dobru skrb u SAD-u, gdje je završila prije godinu dana. Bila je u rukama najboljih liječnika do kojih se moglo doći.


- Kakva je bila djevojka najbolje vam pokazuju njene fotografije. Na svakoj je imala osmijeh od uha do uha - bile su prve riječi Darka Šplajta, predsjednika ŽSTK Pula i njenog trenera u mlađim danima.


- Krasila ju je energija. Bila je profesorica povijesti i talijanskog jezika, voditelj i motor generacije pulskih stolnotenisačica. Kompletna osoba, rijetko se nađu takve osobe - dodao je Šplajt.


Njen stolnoteniski put počeo je sa 7-8 godina u OŠ Šijana i to kod isto prerano preminulog trenera Deana Šešelje. Kasnije je počela trenirati u dvorani ŽSTK Pula, negdje od kraja 2005. preuzeo ju je Bogdan Đekić. Bila je juniorska prvakinja države, izborila nastup na SP-u u Madridu. Kasnije je osvojila i medalje na seniorskoj razini. Konstantno je bila član kadetske i juniorske reprezentacije, nekoliko puta i seniorske.


- Bila je cura za poželjeti. Te cure s Dinom na čelu te ekipe su bile moj maturalni stolnoteniski rad. Uvijek vedra i pozitivna, imala je osmijeh na licu i u najtežim trenucima. Sportašica od glave do pete, omiljena u društvu, u školi, stvarno je u svim segmentima bila na top nivou - kroz suze i drhtavim glasom kazao je trener Bogdan Đekić, koji ju je vodio desetak godina.


Njena sadašnja preokupacija trebao je biti projekt Pandići, no sudbina je htjela drukčije. Prije neki dan proslavila je godišnjicu braka s Amerikancem Diegom Rabelom.


- Djeca su je obožavala. Koliki je trag ostavila najbolje govori broj poruka koje smo dobili i od ljudi koji imaju jako malo veze sa stolnim tenisom - zaključio je shrvani Đekić.

Linker
06. svibanj 2024 08:54