Hodomet Hrvatska

 DOMAGOJ BADROV
SVE VEĆI INTERES

‘Ovaj sport za mnoge može biti budućnost, najednom im se otvara nova nogometna prilika‘

U subotu je održan turnir Mladen Nagy-Bela, sve zamjećeniji sport nastavlja svoju misiju
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 24. travanj 2024. 17:45

Prošle subote je u Pakracu odigran 1. Memorijalni turnir Mladen Nagy-Bela u hodometu, inačici nogometa namijenjenoj i prilagođenoj starijim dobnim skupinama.

Od ne tako davnog “rođenja” (2020.) do danas, hodomet u Hrvatskoj poprima sve veću pozornost, te uživa i podršku Hrvatskog nogometnog saveza, čiji je izaslanik i savjetnik predsjednika Zorislav Srebrić prisustvovao subotnjem turniru u organizaciji MNK Dudovo bure i udruge Sijede vrijede, vodećeg nositelja projekta hodometa u Hrvatskoj.

Turnir je ispratio i predsjednik nogometnog saveza Požeško-slavonske županije Drago Lucić, a uz spomenutog domaćina, nastupile su još dvije ekipe - Super starci i Stari plehovi. Pred 100-tinjak gledatelja sve tri momčadi odigrale su međusobne oglede, a prvim mjestom može se pohvaliti MNK Dudovo bure, koji je pobijedio Stare plehove 2:0 (Hofman, Grubišić) i remizirao sa Super starcima 1:1 (Hofman/Ciko). Super starci dobili su Stare plehove 1:0 (Ciko), ali gol razlika ide u korist domaćinima.

- Jako sam zadovoljan turnirom, radi se o ekipi i gradu koji poznaje nogomet. Dudovo bure ima dugačku povijest, među prvim su akterima Kutije šibica te i dalje gaje ljubav prema nogometu. Za dio ljudi hodomet može biti budućnost, najednom im se otvara nova nogometna prilika - kaže Ivo Bulaš, predsjednik udruge Sijede vrijede.

U narednim mjesecima u planu su turniri na raznim lokacijama diljem Hrvatske. Hodometaši će od 17. do 20. svibnja predstavljati sport na Visu, a planira se i smotra u Varaždinu i Istri, najvjerojatnije u Pazinu. S

Linker
24. travanj 2024 17:47