VLADIMIR DUGANDZIC Cropix
IZBOR SSŠ-A

Ovo su najbolji sportaši Splita u 2023. godini, jedna nagrada završila je u rukama Luke Vukušića

‘Nismo najsportskiji grad u Hrvatskoj, nego u svijetu‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 27. veljača 2024. 14:09

U izboru Splitskog saveza športova najbolji sportaš grada Splita za 2023. godinu je jedriličar Tonči Stipanović, najbolja sportašica je Lena Stojković, članica taekwondo kluba Marjan. Najbolja momčad Splita je VK Jadran, dok je ŽNK Split najbolji u kategoriji ekipa za prošlu godinu.

- Lijepe su nagrade, ali gledam da ostanem na zemlji. Ciljevi? U svibnju Europsko, zatim Olimpijske igre. Cilj je napredovati i biti što bolja - poručila je svjetska prvakinja Lena Stojković kojoj je najgradu predao predsjednik SSŠ-a Andrija Polić.

image
VLADIMIR DUGANDZIC Cropix

Tonči Stipanović, europski prvak u klasi ILCA 7 nagradu je primio iz ruku predsjednika Hajduka, Lukše Jakobušića.

- Dobro će mi prizanje doći u sljedeća dva mjeseca da pokažem koliko sam dobar, jer mladi napadaju. Čestitam vaterpolistima na zlatu - kazao je Stipanović koji je poput Lene Stojković već izabran kao najbolji sportaš Splita i u organizaciji Slobodne Dalmacije.

Do prošle godine splitski je vaterpolo imao samo jednu titulu prvaka Hrvatske, a onda se ukazao Jadran. Prvaci Hrvatske, po prvi put. Titula je na Zvončacu, od jučer i nagrada za najbolju momčad Splita u 2023. godinu.

- Ova me nagrada vratila u doba kada sam bio igrač, kada smo bili prvaci Europe – kazao je nekadašnji igrač, a danas član stručnog stožera, Dejan Savičević.

Nagradu je iz ruku gradonačelnik Puljka primio predsjednik Jadrana, Mladen Drnasin koji se pohvalio sa šest hrvatskih reprezentativaca i dijelom stožera iz redova splitskog kluba na nedavnom SP u Dohi.

- Ispred nas je puno zanimljivih natjecanja, od nacionalnih do europskih – poručio je Drnasin.

Najbolja ekipa je ŽNK Split, osvajačice Kupa i drugog mjesta u prvenstvu Hrvatske.

- Hvala vam što ste baš nas izabrali za ovu nagradu. Moramo ove sezone barem Kup obraniti – rekla je Petra Michelli Tomić, igračica ŽNK Splita koja je uime kluba primila priznanje.

Najuspješniji trener ženskih kategorija je Veljko Laura, čovjek koji vodi Lenu Stojković u teakwondo klubu Marjan. Jozo Jakelić, strateg Tončija Stipanovića u JK Mornar, najbolji je trener muških kategorija. Najperspektivnija sportašica Splita je europska juniorska prvakinja, članica taekwondo kluba Marjan, Nika Karabatić.

- Nadam se da je ovo samo početak, da će biti još boljih rezultata u budućnosti – kazala je najperspektivnija sportašica Splita.

Najperspektivniji sportaš Splita je Luka Vušković, igrač Hajduka koji se trenutno nalazi na posudbi u poljskom Radomiaku.

- Sa Hajdukom sam osvojio drugo mjesto u Ligi prvaka mladih, hvala svima koji su nam omogućili takvu prekrasnu priču – poručio je Luka Vušković u video prilogu iz Poljske, a nagradu je u njegovo ime primio otac Danijel Vušković.

Jelena Brešković, članica judo kluba Yuki, najbolja je parasportšica Splita, plivač Mornara, Dino Sinovčić najbolji je parasportaš grada. Najbolja gluha sportašica je Matea Šipić iz kuglačkog kluba Marjan, dok je najbolji gluhi sportaš Marijan Turković iz rukometnog kluba Krilnik.

Izboru održanom u Hrvatskom domu u Splitu nazočio je gradonačelnik Splita, Ivica Puljak.

- Split živi sport. Nije najsportskiji grad u Hrvatskoj, nego na svijetu i to zahvaljujući našim sportašima koji opravdaju taj mit – poručio je Puljak uz dodatno obećanje:

- Ove godine počinje izgradnja sportskog centra na Brdima, sa rukometnim dvoranama i bazenom.

Glazbenu dimenziju, na razini svečanosti, emotivnim nastupom pružila je Lorena Bućan. Split je pjevao, ali Split igra, leti, pliva, skače....i slavi svoje sportaše.

Linker
14. travanj 2024 16:59