JAVIER SORIANO Afp
KANAETU ŠANSA ZA BRONCU

Pala je prva medalja za Hrvatsku u Tokiju! Matea Jelić deklasirala Amerikanku za veliko finale

Prvi Kanaetov suparnik na putu do eventualne bronce bit će Faysal Sawadogo iz Burkine Faso
Piše: HinaObjavljeno: 26. srpanj 2021. 09:11

Tekvondašica Matea Jelić u finalu kategorije do 67 kilograma na Olimpijskim igrama u Tokiju borit će se protiv Britanke Lauren Williams.

Jelić je osigurala prvu medalju za Hrvatsku na Igrama u Tokiju, 23-godišnja Kninjanka, koja je u statusu prve nositeljice, u prvom je polufinalu svladala Amerikanku Paige McPherson sa 15-4, dok je potom treća nositeljica Williams bila uspješnija od druge nositeljice Bjelokošćanke Ruth Gbagbi sa 24-18.

image
JAVIER SORIANO Afp

Bit će to dvoboj dvije posljednje europske prvakinje u ovoj kategoriji, Jelić je bila zlatna u Sofiji ove godine, a Williams prije tri godine u Kazanu.

image
JAVIER SORIANO Afp

Jelić je u svom prvom nastupu u Tokiju svladala Haićanku Lauren Lee sa 22-2, a u četvrtfinalu Brazilku Milenu Titoneli sa 30-9.

Ovo je četvrta medalja za Hrvatsku u tekvondou, nakon bronci Sandre Šarić i Martine Zubčić u Pekingu te Lucije Zaninović u Londonu.

image
JAVIER SORIANO Afp

Mateina protivnica u finallu, treća nositeljica Williams bila je danas uspješnija od druge nositeljice Bjelokošćanke Ruth Gbagbi sa 24-18, a dobra je vijest da je Matea Britanku ove godine već pobijedila, i to u finalu Europskog prvenstva u Sofiji.

Bit će to dvoboj dvije posljednje europske prvakinje u ovoj kategoriji, Jelić je u travnju Britanku pobijedila rezultatom 13:10 i uzela europski naslov, a Williams je prvakinja Europe bila prije tri godine u Kazanju.

Veliko finale počinje u 14.30, čekamo povijesno zlato hrvatskog taekwondoa.

image
JAVIER SORIANO Afp

Linker
24. travanj 2024 23:15