Melvin Gordon i Patrick Mahomes

 CHRISTIAN PETERSEN Getty Images Via Afp
NFL LIGA

Patrick Mahomes drugi put izabran za MVP-a: ‘Želim zahvaliti Bogu što mi je dao ovu platformu...‘

Quarterback Kansas City Chiefsa proglašen je za najkorisnijeg (MVP) igrača NFL lige
Piše: HinaObjavljeno: 10. veljača 2023. 10:19

Quarterback Kansas City Chiefsa, Patrick Mahomes (27) proglašen je za najkorisnijeg (MVP) igrača NFL lige.

Mahomesu je ovo drugo MVP priznanje, a prvi put je nagradu dobio 2018.

Svečanost proglašenja najboljih održana je u Symphony Hallu u Phoenixu, a Mohomes se na nagradi zahvalio u video poruci.

"Želim zahvaliti Bogu što mi je dao ovu platformu i stavio toliko nevjerojatnih ljudi oko mene da podrže ovaj san koji imam otkad sam bio mali", rekao je Mahomes koji će u nedjelju predvoditi Chiefse u Super Bowlu protiv Philadelphia Eaglesa.

"Najviše od svega želim se zahvaliti mojim suigračima, nikada ne bih stajao ovdje bez svih vas. Svaki dan, dajući sve što imamo, zajedno idemo prema krajnjem cilju, Super Bowlu. Nastavimo ostvarivati taj san i ovog vikenda," dodao je Mahoms koji je pobijedio sa 490 bodova ispred QR-a Philadelphia Eaglesa Jalen Hurts koji je dobio 193 boda.

Ostali finalisti bili su Joe Burrow (QB, Cincinnati Bengals), Josh Allen (QB, Buffalo Bills), te Justin Jefferson (WR, Minnestota Vikings).

Mahomes se tako priključio skupini od samo devet igrača u povijesti NFL-a koji su najmanje dva puta dobivali nagradu za MVP-a. Prije njega to su uspjeli Jim Brown, Johnny Unitas, Joe Montana, Steve Young, Brett Favre, Kurt Warner, Peyton Manning, Tom Brady i Aaron Rodgers.

Posljednji igrač koji je osvojio MVP nagradu i Super Bowl u istoj sezonio bio je quarterback St. Louis Ramsa Kurt Warner 1999. godine.

Nagradu za trenera godine dobio je Brian Daboll (New York Giants), najbolji ofanzivni igrač godine je Justin Jefferson (wide receiver Vikingsa), najbolji obrambeni igrač je Nick Bosa (defensive end San Francisco 49ers)...

Mahomes će u nedjelju imati priliku po drugi put u karijeri osvojiti i Super Bowl.

Prvi put mu je to uspjelo u veljači 2020. kada su Chiefsi na Hard Rock stadionu u Miamiju pobijedili San Francisco 49erse sa 31-20. Mahomes je tada bio proglašen i za najkorisnijeg igrača finala.

Linker
25. rujan 2023 21:19