DAMIR KRAJAC/CROPIX
Isijava zadovoljstvom

Pijetraj objasnio zašto Britanci obožavaju Babića, na pomolu hrvatski okršaj: Hoću da me Hrgović sanja!

Alen Babić (30) je u subotu u Londonu pobjedom protiv Toma Littlea zadržao savršeni profesionalni omjer
Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 23. studeni 2020. 19:18

Trener Alena Babića Leonard Pijetraj, naravno, ponosan je na svog pulena i isijava zadovoljstvom kada zbori o svom borcu i njegovoj želji da “ne izlazi iz ringa”...

- Svi se boksači vole boriti često, ali ne dobivaju baš svi tako često priliku. A Babić se tako često bori baš zato što ga publika voli, što je atraktivan, i stoga zanimljiv svima. Ono što on kaže to i napravi. On kada kaže da će nekoga razbiti onda on uđe u ring i to napravi. To nisu samo priče, to nije samo trash talk. Zato ga evo Britanci ovdje obožavaju. I strašno je tražen.

- Zato je slijedeća borba već zakazana za 30. siječnja, iako još ne znamo točno protivnika. Little je izjavljivao da nikada nije bio spremniji, skinio je čak 10 kilograma i bio je odlučan pobijediti, jer mu je to bila prilika vratiti se na veliku scenu, ali ga je Babić razbio. Babić vraća boksa tamo gdje mu je mjesto. Nažalost nije bilo publike, je je u London totalni lockdown.

Hrvatski teškaš je u Londonu upisao šestu profesionalnu pobjedu, a nova je već zakazana za 30. siječnja. Tko će biti u drugom kutu?

- Fanovi biraju moje borbe. Oni su ti koji su izabrali sada Toma Littlea, nisam ga ja izabrao. Ako me fanovi žele s nekim vidjeti i ako se s time slože Dillian Whyte i Eddie Hearn, ja sam spreman. Idemo. Ja ne biram borbe kao moj sunarodnjak.

Ovo “sunarodnjak” ide svakako na račun Filipa Hrgovića, kojeg Alen ne propušta niti jednom medijski barem “okrznuti”. Bliži li se konačno ta već neko vrijeme “podgrijavana” borba?

- To je sve izvjesnije, to se mora uskoro dogoditi. Ja samo želim da se lijepo napumpa ta priča. Želim da me sanja, to je moj cilj. Zapravo, vjerujem da me već sanja. Nastavit ću ga stoga i dalje prozivati gdje god stignem, zato jer to ja tako želim, rekao je Babić.

Linker
19. travanj 2024 11:49