SEAN M. HAFFEY Getty Images Via Afp
NHL LIGA

Pitsburgh i Anaheim do pobjeda u produžetku, Malkin zabio 500. pogodak u karijeri, čudesan rekord Crosbyja

Boston Bruinsi su sa 5-3 slavili na gostovanju kod Colorado Avalanchea
Piše: HinaObjavljeno: 17. listopad 2024. 10:11

Hokejaši Pittsburgha i Anaheima ostvarili su pobjede u dodatnom vremenu sinoćnjih utakmica odigranih u sjevernoameričkoj Nacionalnoj hokejaškoj ligi (NHL), a Boston je jedini bio uspješan kao gost.

Pobjedu Pittsburgha 6-5 protiv Buffalo Sabresa obilježila su pojedinačna ostvarenja najvećih zvijezda Penguinsa. Jevgenij Malkin je postigao 500. pogodak u svojoj NHL karijeri, a Sidney Crosby, koji je bio strijelac pobjedničkog gola u produžetku, došao je do 1600 bodova (golovi + asistencije).

Malkin je postao treći igrač u povijesti Penguinsa kojem je to uspjelo, a prije njega to su ostvarili Crosby i Mario Lemieux. Uz pogodak, Malkin je imao i tri asistencije pa je s devet dodavanja trenutačno najbolji dodavač u NHL-u ove sezone. Crosby je završio utakmicu s dvije asistencije i golom koji je Penguinsima donio dva boda. Po jedan pogodak za domaću momčad postigli su Drew O‘Connor, Bryan Rust, Jesse Puljujarvi i Rickard Rakell.

JJ Peterka je dvaput bio strijelac za Sabres u povratničkom nastupu, nakon što je propustio dvije utakmice zbog potresa mozga, dok su po jedan pogodak postigli Tage Thompson, Jordan Greenway i Ryan McLeod.

Ducksi su u prvoj utakmici u Anaheimu u ovoj sezoni do pobjede 5-4 protiv Utah Hochey Cluba došli pogotkom Lea Carlssona nakon 54 sekunde igre u produžetku. Pavel Mintjukov je postigao dva gola za Anaheim, a po jedan su dodali Troy Terry i Robby Fabbri.

Michael Kesselring, Jack McBain, Barrett Hayton i Clayton Keller bili su strijelci za goste iz Salt Lake Cityja koji su sa sedam bodova drugoplasirana momčad Centralne skupine, s bodom manje iza vodećeg Dallasa.

Najuvjerljiviju pobjedu večeri ostvarili su Toronto Maple Leafsi koji su pred svojim navijačima svladali Los Angeles Kingse sa 6-2. Bobby McMann je već u prvoj trećini postigao dva gola, a po jednom su se u strijelce upisali Auston Matthews, William Nylander, Morgan Rielly i John Tavares za treću uzastopnu pobjedu Toronta. Alex Turcotte i Kevin Fiala bili su strijelci za Kingse.

Boston Bruinsi su sa 5-3 slavili na gostovanju kod Colorado Avalanchea, a prema pobjedi su ih gurnuli David Pasternak i Hampus Lindholm golovima između kojih je prošlo samo 13 sekundi. Gosti su s ta dva gola došli do vodstva 4-1. Osim njih dvojice, strijelci za Bruinse bili su Cole Koepke, Charlie Coyle i John Beecher. Cale Makar i Mikko Rantanen imali su po jedan gol i dvije asistencije za Avalanche, a jednom je mrežu pogodio Ross Colton.


NHL rezultati, 16.10.:

Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres 6-5 (produžetak)

Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings 6-2

Colorado Avalanche - Boston Bruins 3-5

Anaheim Ducks - Utah Hockey Club 5-4 (produžetak)

Linker
17. listopad 2024 10:12