Damir Mikec

 TAUSEEF MUSTAFA AFP
SVJETSKI PRVAK OTKRIVA

‘Po splitskim ulicama sam govorio da navijam za Hajduk, ali moja ljubav je Crvena zvezda‘

‘Tamo je Hajduk glavni klub i svi za njega navijaju, osim mene...‘
Piše: SNObjavljeno: 29. ožujak 2023. 12:40

Zlatni srpski streljač Damir Mikec rođen je u Splitu 1984. godine, no nastupa za susjednu Srbiju. Navijači Crvene zvezde ga obožavaju, a on ne krije ljubav prema tom beogradskom sastavu.

Ipak u emisiji Tatjane Šajković ‘Kafa na Marakani‘ je otkrio da svoju ljubav prema Zvezdi nije uvijek javno izražavao. U Splitu se izjašnjavao kao ljubitelj Hajduka.

‘Ta ljubav se jednostavno dogodila. Tada je Zvezda osvojila sve što se može osvojiti i odmah sam imao ljubav prema njima. To se usadilo u mene‘, rekao je Mikec koji je svoju ljubav u Splitu ipak skrivao:

‘Rodio sam se 1984. godine u Splitu. Naravno, tamo je Hajduk glavni klub i svi za njega navijaju, osim mene. Doduše, kod kuće sam navijao za Zvezdu, a na ulici sam morao govoriti da navijam za Hajduk‘, otkrio je Mikec.

Otac mu je radio u JNA pa su se često selili.

‘Otac je navijao za Partizan, što je i logičino: JNA, vojska, Partizan... Nakon Splita smo otišli u Herceg Novi, a zna se da je to zvezdaški grad, a potom u Beograd, na Petlovo brdo, dakle, ponovno u zvezdaški kraj...‘, otkrio je Mikec.

Linker
17. travanj 2024 12:23