Michael Storer
 JOSE JORDAN Afp
UTRKA KROZ ŠPANJOLSKU

Pobjeda u 7. etapi pripala nepoznatom Australcu, Roglič umalo ostao bez crvene majice vodećeg

Austrijanac Grosschartner stigao je na osam sekundi iza vodećeg Slovenca u ukupnom poretku.
Piše: Neven BertičevićObjavljeno: 20. kolovoz 2021. 19:04

Sedma etapa španjolske Vuelte je zasad bila najzahtjevnija, ali na kraju nije ponudila veliku dramu. Iako je bilo puno bjegunaca, u jednom trenutku 29, kako je peloton znao vratiti dio izgubljenog tako se i prednost bjegunaca rasipala. U etapi sa šest uspona od kojih je posljednji bio prve kategorije i vodio je do cilja jedino je iznenađenje i to veliko bio pobjednik etape Michael Storer.

Australci su svih ovih godina svijetu dali seriju sjajnih biciklista, a u koju kategoriju pripada ovaj 24-godišnji momak teško je reći. Ono što se o njemu zna jest da dosad u karijeri nije imao ozbiljnijih rezultata i da mu je ovo apsolutno najveći uspjeh. Na cilj je bio brži od Španjolca Carlosa Verone za 21 sekundu, dok je s 59 sekundi zaostatka treći bio Pavel Sivakov.

Većina favorita se držala zajedno i jedino je važno bilo ne dopustiti nekome od njih da pobjegne. To je zadovoljilo i Primoža Rogliča, ali i Egana Bernala i Richarda Carapaza. No, u cijeloj toj priči Roglič je zamalo ostao bez crvene majice vodećeg u ukupnom poretku jer je Austrijanac Felix Grosschartner na cilju etape bio sedmi i popeo se na drugo mjesto u ukupnom poretku, osam sekundi iza Rogliča. Drugi Slovenac Jan Polanc imao je još jedan jako dobar dan, etapu je završio kao deseti, a u ukupnom poretku u kojem je uoči etape bio na 12. mjestu stigao je do petog sa zaostatkom od 38 sekundi za sunarodnjakom.

Linker
17. svibanj 2024 14:17