Ilustracija
 ANDRE BORGES/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
VELIKA TRAGEDIJA

Pokrenuta istraga o smrti 18-godišnjeg boksača: ‘Treba razjasniti što se događalo...‘

Jedanaest dana borio se za život, no nažalost nije izdržao...
Piše: HinaObjavljeno: 20. svibanj 2021. 14:26

Međunarodna boksačka federacija (AIBA) pokrenula je neovisnu istragu o smrti 18-godišnjeg jordanskog boksača Rasheda Al-Swaisata, koji je preminuo prošlog mjeseca nakon zadobivene ozljede glave na Svjetskom prvenstvu za mlade u Poljskoj.

Al-Swaisat je preminuo u bolnici u Kielceu jedanaest dan nakon što je pretrpio nokaut na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Poljskoj. Al-Swaisat je pretrpio ozljedu glave u borbi protiv Estonca Antona Vinogradova.

Pomoć mu je prvo pružena u ringu, nakon čega je hitno prebačen u bolnicu gdje je operiran. Jedanaest dana borio se za život, no nažalost nije izdržao.

Voditelj Centra za sportsku medicinu Sveučilišne bolnice Lausanne Vincent Gremeaux vodit će istragu, objavila je AIBA.

"Drago mi je pružiti podršku AIBA-i u ovom pitanju", rekao je Gremeaux.

"Moji zadaci kao neovisnog stručnjaka su pomoći u razjašnjavanju točnog tijeka događaja koji su doveli do boksačeve smrti i pregledati protokole i tretmane koji su slijedili povodom ove nesreće."

Osvrnut će se na okolnosti Rashedova sudjelovanja u natjecanju, prošlu medicinsku povijest, ozljedu, liječenje i protokole koji su tom prilikom slijedili.

"Boks je postigao ogroman napredak u sigurnosnom smislu i imamo sreću da su takve ozljede izuzetno rijetke u našem sportu," rekao je predsjednik AIBA-e Umar Kremlev.

Linker
03. svibanj 2024 04:01