ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix
DOBRE VIJESTI ZA SPORTAŠE

Polako, ali sigurno - sve se ponovno pokreće: Otvaraju se bazeni, dopušta treniranje na otvorenom

Sportaši bi ovim, prvim po redu popuštanjem mjera trebali biti zadovoljni.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 28. siječanj 2021. 14:35

Hrvatska vlada je na današnjoj redovnoj sjednici u Zagrebu objavila nekoliko opuštajućih mjera u protuepidemiološkoj borbi, a koje bi trebale stupiti na snagu 1. veljače. Budući da se najveći dio tih popuštanja odnosi zapravo isključivo na školstvo i sport, onda upravo sportaši, sportske organizacije, klubovi i djelatnici moraju biti i više no zadovoljni odlukama Vlade.

Prema onom što je rečeno i predstavljeno u Banskim dvorima od predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i dopredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova, a koji ujedno vodi Stožer civilne zaštite, Davora Božinovića, sporta glede, od 1. veljače se:

- otvaraju svi sportsko-rekreacijski centri, ali isključivo njihovi otvoreni prostori

- dopušta treniranje svim sportašima, ne samo kategoriziranim, u bazenima i pod balonima za pojedinačne sportove

- treninzi na otvorenom za sve pojedinačne beskontaktne sportove

Konkretan, vrlo detaljan popis objavit će Stožer civilne zaštite na svojim mrežnim stranicama, no već i sama najava premijera Plenkovića i dopredsjednika Vlade Božinovića, uistinu je dovoljna za utvrditi da je sport kao jedna od vrlo rijetkih djelatnosti koja se našla u paketu na koje se odnose popuštajuće mjere. Teretane, fitness centri i dvorane, od kojih su velik dio školske dvorane, trebale bi ostati do daljnjeg zatvorene.

- Još nije vrijeme za otvaranje dvorana, većinom su to školske dvorane - rekao je ministar Božinović dodavši.

- Zabrana se ne odnosi na bazene i balone jer se tamo virus slabije širi. Popuštanje mjera se međutim ne odnosi na korištenje zajedničkih prostorija poput svlačionica i tuševa. Nadamo se da ćemo biti u mogućnosti ići na daljnje revidiranje mjera od 15. veljače.

Linker
19. travanj 2024 02:49