CAROLYN COLE/LOS ANGELES TIMES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Carolyn Cole/los Angeles Times/Shutterstock Editorial/Profimedia
PRESUDA JE PALA

Policija objavila ključan detalj! Evo zašto je došlo do teške prometne nesreće o kojoj bruji svijet

Nalazi su stigli: Tiger je bio u šoku, no bio je svjestan svega. Nije bio pod utjecajem alkohola...‘
Piše: Davor Burazin/SNObjavljeno: 25. veljača 2021. 14:04

Jedna od najvećih sportskih zvijezda današnjice, 45-godišnji golfer Tiger Woods se oporavlja u bolnici Harbor UCLA Medical Center nakon teške prometne nesreće u utorak ujutro po kalifornijskom vremenu, te posljedičnog višesatnog operativnog zahvata na desnoj nozi, koja je bila slomljena na više mjesta. Objava da je „budan, svjestan i da se oporavlja“ u bolničkoj sobi stigla je nakon više od 15 sati otkako je izvučen iz skršenog SUV-a (2021 Genesis).


Nesreća se dogodila oko sedam sati ujutro, na granici područja Rancho Palos Verdes i Rolling Hill Estatesa, otprilike 48 kilometara južno od centra Los Angelesa. Prema Alexu Villanuevi iz policijske uprave Los Angelesa, Woods je bio u stanju razgovarati s policajcima, koji su došli na mjesto nesreće u 7.18 sati. Oni, po mirisu, nisu mogli zaključiti da je bio pod utjecajem alkohola ili neke druge supstance, ali ta je zadnja nepoznanica riješena danas.

image
WALLY SKALIJ/LOS ANGELES TIMES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Wally Skalij/los Angeles Times/Shutterstock Editorial/Profimedia

"Tiger je bio u šoku, ali je bio svjestan svega. Nije bio pod utjecajem alkohola, pokazalo se i da nije konzumirao drogu ili vozio pod utjecanjem lijekova koji su eventualno mogli utjecati na sposobnost", rekao je Villanueva i dao svoj zaključak o nesreći:

"To je jednostavno bio splet nesretnih okolnosti, incident, a nije kriminalna radnja".

Ograničenje na tom dijelu ceste je oko 72 kilometra na sat, a Woods je u jednom trenutku izgubio kontrolu nad automobilom, preletio preko dvije trake, probio ogradu, udario u drveća i prevrnuo se nekoliko puta prije nego se zaustavio stotinjak metara dalje. Na cesti nije bilo tragova proklizavanja ili kočenja, još se ne zna koliko je brzo Woods vozio, ali je bio vezan sigurnosnim pojasom. Zračni jastuci su se aktivirali, a unutrašnjost automobila ostala je netaknuta, što je Woodsu omogućilo preživljavanje.


Policajac Carlos Gonzalez, koji je prvi stigao na mjesto nesreće, rekao je da na tom mjestu zna uhvatiti vozače kako voze oko 130 kilometara na sat i da su prometne nesreće vrlo česte.


- Reći ću da je gospodin Woods imao sreću izaći iz ovoga živ.

Četiri otvorene frakture


Doktor Anish Mahajan je nakon operativnih zahvata rekao da je Woods pretrpio „značajne ortopedske ozljede desnog donjeg ekstremiteta“.


- Riječ je o otvorenim frakturama, stradali su tibija i fibula, gležanj, stopalo, kirurški je omogućeno ublažavanje pritiska radi otekline.


Automobil drugog vozača, koji se zaustavio sa strane da bi pomogao Woodsu, udaren je od drugog automobila, ali ozlijeđenih nije bilo.

image
MLADEN ANTONOV Afp


Woods je u Los Angelesu boravio kao domaćin turnira Genesis Invitational u Pacific Palisadesu, a on nije igrao, jer se oporavlja od operacije leđa obavljene 23. prosinca prošle godine. Bila mu je to već peta operacije leđa i nije bio siguran kad će se vratiti golfu. Snimao je i neke sekvence za GolfTV, društvo su mu pravili glumac James Spade i bivša NBA zvijezda Dwyane Wade, a trebali su se priključiti Drew Brees i Justin Herbert, quarterbackovi NFL momčadi New Orleans i LA Chargersa.

Spavao u automobilu

Woods se 2018. godine slavodobitno vratio golfu nakon brojnih ozljeda i ovisnosti o tabletama protiv bolova. Godinu dana ranije je pronađen kako spava u automobilu nekoliko kilometara daleko od svoje kuće u Južnoj Floridi, bio je pod utjecajem tih tableta, nekih pet tjedana nakon operacije kojom mu se ublažila bol u donjem dijelu leđa. Woods je u travnju 2019. godine senzacionalno osvojio Masters u Augusti, bila mu je to 15. „major“ titula.

Nešto kasnije će osvojiti 82. turnir u karijeri i izjednačiti se na prvom mjestu sa Samom Sneadom. Prošla godina je bila razočaravajuća, bez pravih rezultata, a sada je pitanje hoće li uopće više biti u stanju igrati. Ali, barem je živ. Podrške s društvenih mreža stižu sa svih strana, od jednog od najvećih rivala Phila Mickelsona do apsolutne legende Jacka Nicklausa, rekordera s 18 „majora“.

Linker
25. travanj 2024 01:40