Marlon Alirio Perez Arango

 Don Emmert/afp/profimedia
VELIKA TRAGEDIJA

Policija u lovu na ubojicu: Bivši svjetski juniorski prvak uboden nožem u vrat, nekoliko sati kasnije preminuo

Marlon Alirio Pérez Arango vozio je i Tour de France, Giro d‘Italia te bio višestruki olimpijac
Piše: SNObjavljeno: 05. listopad 2024. 09:33

Bivši kolumbijski biciklist Marlon Alirio Pérez Arango (48), svojedobno juniorski svjetski prvak u cestovnoj utrci, napadnut je u četvrtak navečer dok je vozio ulicom u istočnoj Antioquiji. Prema prvim informacijama, koje navodi El Colombiano, usred svađe muškarac ga je ranio nožem u visini vrata od čega je u petak u ranim jutarnjim satima preminuo u bolnici.

Događaji su se dogodili kada je umirovljeni biciklist prolazio navedenim područjem, te je iz još uvijek nepoznatih razloga došlo je do svađe s drugim muškarcem, koji je pobjegao s mjesta događaja, ostavivši sportaša teško ozlijeđenog.

Prema navodima, djelatnici hitne službe odmah su ga prebacili u bolnicu San Juan de Dios, gdje su ga pokušali oživjeti, ali je već stigao bez vitalnih znakova zbog težine ozljeda.

Zapovjednik policije, pukovnik Carlos Andrés Martínez, izjavio je da je “utvrđeno da je pronađena osoba koja je bila u kontaktu s Perezom na javnom mjestu tijekom poslijepodneva i kasnije, nakon što je bivši biciklist umro".

- To je mogao biti čin netrpeljivosti, ili čin među poznanicima, koji se događa pod konzumacijom alkoholnih pića - izjavio je.

Na temelju preliminarnih informacija prikupljenih na tom području, vlasti nastavljaju s potragom za odgovornom osobom, koja je u potpunosti identificirana, prema policiji.

“Tijekom očevida i policijske službe identificirana je osoba koja je po krvotocima, koji će se još laboratorijski identificirati, naravno, ali i po mrljama na odjeći, osoba koja je bila s Perezom tijekom poslijepodneva”, priopćeno je.

Njegovo najveće postignuće bilo je osvojeni Tour Nord-Isère u Francuskoj 2000. godine. Također je osvojio i Vuelta al Valle del Cauca 1999. godine, te Vuelta de la Juventud i Colombia en Ruta do 23 godine 1998. godine. Sudjelovao je na Giro d‘Italia 2004., 2005. i 2008. godine, a prvi mu je bio najbolji nastup kada je završio na 39. mjestu.

Nastupio je na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996., Sydneyu 2000. i Ateni 2004. godine u cestovnoj utrci i kronometru. Njegovi najbolji rezultati bili su 21. mjesto u Sydneyju i 17. mjesto u ekipnoj kategoriji u Atlanti.

Linker
05. listopad 2024 09:34