DUJE KLARIC/CROPIX
POI U TOKIJU

Postavio novi osobni rekord, ali nije bilo dovoljno - Sinovčić ostao bez finala: ‘Ponijela me atmosfera‘

‘Sada se moramo fokusirati na petak, odmoriti se i onda pružiti sve od sebe‘
Piše: HinaObjavljeno: 01. rujan 2021. 09:23

Hrvatski paraplivač Dino Sinovčić osvojio je 14. mjesto u kvalifikacijama utrke na 100 m slobodno kategorije S6 na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Sinovčić je isplivao vrijeme 1:13.26 što je njegov novi osobni rekord, no to nije bilo dovoljno za ulazaka među osam najboljih.

Prvo vrijeme kvalifikacija i novi paraolimpijski rekord postavio je Talijan Antonio Fantin plivavši 1:04.16.

Međutim, ovo je bio samo trening za njegovu glavnu disciplinu, 100 m leđno u kojoj je bio svjetski prvak (2019), te zlatni (2018) i srebrni (2020) na europskim prvenstvima.

"S obzirom na to da mi je ovo prva utrka, malo me ponijela atmosfera pa sam krenuo prejako, pa nisam imao snage za završnicu," kazao je 29-godišnji Splićanin.

"Međutim, ova je utrka služila kao priprema za petak, da ove greške koje sam danas radio ne ponovim. Isplivao sam osobni rekord čemu sam se nadao i sada se moram fokusirati na petak," dodao je.

Svjetski je i europski prvak u disciplini 100 m leđno, a ovo su njegove druge POI nakon nastupa u Rio de Janeiru.

"Sada se moramo fokusirati na petak, odmoriti se i onda pružiti sve od sebe, pa što bude. Bazen je fantastičan, nikada nisam plivao na ljepšem, boljem i bržem bazenu. Cijeli ugođaj je vrhunski, jedino je šteta što nema publike," poručio je.

Linker
08. prosinac 2022 10:42