Antonio Franja 

 RONALD GORSIC Cropix
VETERANSKA KONKURENCIJA

Postavljen veličanstveni rekord Kutije, tenzije u jednom od najluđih finala: ‘Treba nas ubiti, ali oštećeni smo‘

Samo je sekunda dijelila Krstanovića i društvo od revanširanja za pretprošlu godinu
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 29. prosinac 2023. 19:40

Nitko osim Promotionplay Domograda nije uspio osvojiti veteransku Kutiju šibica tri puta, a od 2023. konkurenti će imati još teži posao u dostizanju veličanstvenog rekorda jer je ova spektakularna malonogometna družina u petak došla i do svog četvrtog naslova u jednom od najluđih finala Kutije u više od pola stoljeća dugoj povijesti. Nebitno o kojoj konkurenciji se radi.

Senjak hotele Matan, predvođene dvostrukim strijelcem Ivanom Krstanovićem, samo je sekunda dijelila od revanširanja PP-u za poraz u finalu 2021. no primili su gol i izgubili u raspucavanju.

Šest godina i jedan dan nakon što nas je zauvijek napustio veliki Mate Čuljak, momčad s kojom je osvojio veteranske titule 2015. i 2016. opet je ispisala povijest. I njemu u spomen ide ovaj veliki uspjeh.

image

PP Domograd - Senjak Hoteli Matan.

RONALD GORSIC Cropix

Tri tisuće eura iznosila je prva nagrada za pobjednika 16. izdanja veteranskog turnira u sklopu 52. Kutije šibica, ali oba bi finalista bila spremna isplatiti višestruki iznos samo da oni na kraju dignu pehar. Finale vrijedno respekta, najbolji protiv najboljih. Problem za Matana bila je činjenica što je Slobodan Rajčević zaigrao odmah po završetku utakmice za 3. mjesto Glavnog turnira gdje je nastupio za Biberon Koestlin. Gledajući ga sa strane, nije baš izgledao posebno umorno, dapače...

Promotionplay je, pak, već neko vrijeme bez ozlijeđenog Vedrana Ješe, Antonio Franja je probao, nije išlo, ozljeda nije dala da dulje bude na parketu. Sredinom prvog dijela otišao je nakratko u svlačionicu kako bi udijelio ključne savjete mladićima koji su ga čekali. Promotionplay Domograd je, naime, nakon finala veterana igrao i finale Glavnog turnira, s Franjom u ulozi voditelja. Stalno je Franja bio na relaciji dvorana - svlačionica, nije mu bilo lako...

Prošlo je manje od 20 sekundi kad se zatresao okvir vrata nakon udarca Stjepana Poljaka, u drugoj minuti opasno je pokraj vrata opalio Eduardo da Silva pa je potom s druge strane Igor Baričević spasio PP obranama udaraca Nikoli Rniću i Ivanu Krstanoviću. Krenulo je na najjače, bez ikakvih kalkulacija, potpunom ofenzivom s obje strane. U 8. je Hrvoje Štrok uklizao i tukao, lopta je otišla malo pokraj vrata. Odmah je uzvratio Krstanović prekrasnim tunelom, falila je samo završnica.

U 11. minuti PP je poveo. Štrok je kombinirao s Manuelom Bisakuom, zaprijetio, Mario Jozić bio je spreman, no iskusni lisac Bisaku nije odustao i loptu je spremio u mrežu.

image

PP Domograd - Senjak Hoteli Matan.

RONALD GORSIC Cropix

Ritam je bio žestok, kosti malo ostarjele. Štrok je stalno tražio masažu, ozlijedio se lakše i Hrvoje Čale. U 14. minuti zablistao je Eduardo, brazilski podvalio za Hrvoja Penavu, realizacija je izostala. Pet minuta kasnije blizu je bio Mensur Mujdža, ali i on dovoljno daleko. Nije PP-u išlo u napadu, zato je obrana funkcionirala savršeno poput švicarskog sata. Krstanović je bio raspoložen, uglavnom i usamljen. Ozljeda Čale ipak nije bila preteške prirode, deset sekundi prije kraja i on je propustio krasnu šansu.

Nije ovoga puta pokraj parketa dvorane II Doma sportova u loži bilo najslavnijeg navijača Promotionplay Domograda i njegovog vjerojatnog budućeg člana. Luka Modrić bio je uz PP na Štefanje, no potom otputovao u Madrid i propustio finale u kojem su njegovi prijatelji s prednošću otišli na odmor.

Zagrijani Rajčević odapeo je kako on zna, iz daljine u 25. minuti, Baričević je bio spreman na taj projektil. U 29. minuti stiglo je izjednačenje, brza i ubojita akcija Senjak hotela Matan završila je egzekucijom. Asistent je bio Berislav Brnjić, strijelac, a tko će drugi, Krstanović. Štrok je shvatio da mora upaliti motore, strašno opasno zaprijetio je u sljedećoj akciji, no Jozić je bio uspješniji kao i u 33. kad su tukli Bisaku i Penava. Matan je čekao i dočekao, u 35. minuti preokrenuo. Dugo će pamtiti Krstanović svoj premijerni nastup na veteranskoj Kutiji, on je bio autor i drugog gola svoje momčadi u finalu.

Na semaforu je pisalo 1:55 kad su zbog međusobnog sukoba isključeni Penava i Rajčević. Nezadovoljni su jako bili u redovima Matana, smatrajući da je dvije minute trebao dobiti samo ratoborni Penava, ali suci su odlučili kako su odlučili.

image

Antonio Franja i glavni urednik Sportskih novosti Robert Šola

RONALD GORSIC Cropix

Krenuo je PP na sve ili ništa i dobio - sve. Nevjerojatan rasplet, sekunda prije kraja, aut je izveo vratar Baričević, a lopta se od Ivice Vrdoljaka odbila u mrežu. Jedan od najšokantnijih trenutaka u povijesti finala Kutije koji je morao ostaviti trag na igračima Senjak hotela Matan. Jozić jeu raspucavanju sedmeraca obranio udarac Stjepanu Poljaku, ali su dva njegova suigrača bili neprecizni, Perić je pogodio gredu, a Baričević u trećoj seriji obranio udarac Rniću za poplavu oduševljenja na parketu i tribinama "dvojke". Neponovljivo...

- Treba nas "ubiti" zbog primljenog gola, ali strašno smo oštećeni, Rajčević nije zaslužio isključenje - nakon utakmice je govorio ljutiti Jozić.

Najbolji strijelac turnira je Robert Grdović iz momčadi CB Sport SC Flegar Zloćo i prijatelji, najbolji vratar Igor Baričević, a najbolji igrač Ivan Krstanović.

Linker
08. svibanj 2024 15:59