Hrvatski ragbijaši

 HRVATSKI RAGBIJAŠKI SAVEZ
VELIKI OKRŠAJ

Pred Hrvatskom je jedna od najvećih i najzahtjevnijih utakmica, Dalmacija se sprema za spektakl

Znalo se na stadionu u Makarskoj nekada natiskati i četiri tisuće ljudi, tako bi moglo opet biti
Piše: Jakov KovačevićObjavljeno: 31. ožujak 2023. 12:52

Ragbi reprezentacija Hrvatske slavila je u Litvi rezultatom 39:37 i došla do prve pobjede u Trophy diviziji te tako poslala sjajan poziv ljubiteljima ragbija pred utakmicu sa Švicarskom koja će se odigrati u subotu na Gradskom sportskom centru u Makarskoj. Posljednju utakmicu naša reprezentacija odigrala je u gradu podno Biokova 2013. godine protiv Malte pa je ovo definitivno “povratak ragbija” u Makarsku.

Do sada je za ragbi reprezentaciju igralo tridesetak igrača RK Makarska rivijera (Lulić, Lovreta, Roso, Mucić, Mračević, Antunović, Dedić...) i s pravom može reći kako je reprezentacija bila jaka kada je jak bio i makarski klub. Hrvatska od ove sezone igra u Trophy diviziji Europskog prvenstva, dok će im reprezentacija Švicarske biti do sada najzahtjevniji protivnik. U Makarskoj je do sada odigrano preko 20 službenih susreta reprezentacije od samostalnosti Hrvatske, na nekim utakmicama na tribinama Gradskog stadiona znalo se naći i po četiri tisuće gledatelja. Utakmica u subotu imat će i humanitarni karakter, sav prihod od prodaje ulaznica bit će doniran udrugi MIKE koja će ga usmjeriti za projekt OŠ Stjepan Ivičević - komunicirajmo zajedno.

image
BERISLAV ROžMAN/HRS

Anthony Poša, Novozelanđanih hrvatskih korijena izbornik je reprezentacije Hrvatske od 2021. godine, a pred susret sa Švicarskom je rekao:

- Ovo je trenutno najviši ragbi rang u kojem je do sada igrala naša reprezentacija i svaka utakmica do kraja je borba za opstanak u ovoj diviziji. Nakon velike pobjede prošlog tjedna nad Litvom, očekivanja naših navijača sve su veća i veća, mi ćemo se truditi i boriti da odigramo kvalitetnu utakmicu. Bit će izuzetno teško doći do dobrog rezultata, Švicarska je jedna izuzetno kvalitetna momčad za koju uglavnom nastupaju profesionalni igrači, ali mi se nećemo predati i nastojat će mo još jednom razveseliti naše vjerne simpatizere.

Poša se na određeni način vraća kući...

- Za makarski klub sam igrao tri sezone, dok sam najveći uspjeh s Makarskom rivijerom ostvario 1998. kada smo osvojili četiri titule. Za Makarsku sam vezan više godina i drago mi je da će se ova utakmica igrati tu, ona bi trebala biti promocija ragbija ne samo za Makarsku rivijeru, već i za cijelu Hrvatsku.

Njegovo mišljenje djeli i kapetan Nik Jurišić koji kaže kako nas čeka najzahtjevnija utakmica u skupini.

- Drago mi je da igramo doma, pogotovo u Makarskoj, dat ćemo sve od sebe kao i na dosadašnjim utakmicama, respektiramo reprezentaciju Švicarske ali ih se ne bojimo. Gledatelji će moći bez obzira na rezultat uživati u atraktivnoj igri, vidim i da je klub domaćin učinio sve kako bi ovo bio ragbi spektakl u Makarskoj.

Utakmica između Hrvatske i Švicarske odigrat će se u subotru na Gradskom stadionu u Makarskoj s početkom u 16 sati, prenosit će je HRT na svom Drugom programu. U Makarskoj će na utakmici biti i 12 članova Međunarodne ragbi federacije koji u nedjelju i ponedjeljak imaju radne sastanke.

Linker
19. travanj 2024 19:46