PETER PARKS Afp
STIPANOVIĆ 15.

Prešla pod hrvatsku zastavu i oduševila na Olimpijskim igrama! Naša Ruskinja na sjajnom 3. mjestu

Elena Vorobjeva je prva od hrvatskih predstavnika u jedrenju isplovila na regatno polje
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 25. srpanj 2021. 08:32

Hrvatska jedriličarka nalazi se na 3. mjestu u ukupnom poretku klase laser radial nakon što su odjedrene prve dvije regate u Kamakuri, naša Ruskinja (promijenila je državljanstvo prije nekoliko godina, preselila sa suprugom u Split, trener joj je Tonči Antunović) je najprije zauzela 11. mjesto, a onda je u drugoj regati bila sjajna druga, odmah iza Njemice Svenje Weger, te ispred Norvežanke Line Flem Hoest.

Članica JK Split je čak vodila u prvom plovu, nakon okreta na prvoj bovi, pa se uglavnom držala između 8. i 13. mjesta, te kroz cilj prošla na 11. poziciji. Pobjedu je odnijela Španjolka Cristina Pujol Bajo.

U drugom izlasku na more Vorobjeva je bila još bolja. Od početka se držala na drugom mjestu, držala Norvežanku na distanci po vjetru od sedam čvorova. U laser radialu se planira održati deset regata plus plov za medalje. Dakle, ovo je tek početak, Vorobjeva je oduševila, no još je puno posla pred njom da bi se održala u vrhu.

Ukupni poredak nakon dva plova:

1. Weger (Njemačka) 6,

2. Rindom (Danska) 11,

3. Vorobjeva (Hrvatska) 13,

4. Tenkanen (Finska) 15,

5. Karachaliou (Grčka) 21,

6. Douglas (Kanada) 22,

7. Flem Hoest (Norveška) 23,

8. Pujol Bajo (Španjolska) 24,

9. Doi (Japan) 25,

10. Plasschaert (Belgija) 27

Stipanović drži 15. mjesto

Srebrni hrvatski olimpijac iz Rio de Janeira Tonči Stipanović zauzeo je 15. mjesto u prvoj regati klase laser, dok je drugi plov odgođen zbog manjka vjetra. Nije to bio naročito dobar ulazak, vrtio se uglavnom između 12. i 17. mjesta u floti od 35 jedriličara, ali još se štošta može popraviti s obzirom da je predviđeno deset regata. Ova odgođena će se nadoknaditi čim se za to pruži prilika.
Pobjedu je odnio Francuz Jean Baptiste Bernaz, drugi je Finac Kaarle Tapper, treći Norvežanin Hermann Tomasgaard, a četvrti Cipranin Pavlos Kontides. Kontides, također član Mornara iz Splita, bio je 27. nakon prvog okreta, ali je uspio sve nadoknaditi.

Linker
06. svibanj 2024 18:31