Ilustracija
 MIKE STOBE
PRIČA IMA JOŠ GORU POZADINU

Procurio skandal i gadosti kakve svijet sporta ne pamti: Silovali ih palicama, kupali u urinu...

Cilj je bio pokušati potaknuti kazneni progon čelnika kanadske profesionalne lige
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. prosinac 2020. 13:02

Veliki skandal trese Kanadu. Tamo su u javnost na Vrhovnom sudu izneseni strašni detalji zlostavljanja igrača u mlađim kategorijama, a sve s ciljem da se pokuša potaknuti kazneni progon čelnika CHL-a, kanadske profesionalne lige, koja je za sve slučajeve, navodno, znala.

Tako je deset bivših kanadskih hokejaša, starih između 27 i 57 godina, iznijelo svoja svjedočanstva na sudu u Ontariju što im se sve događalo dok su bili članovi mladih momčadi svojih klubova. Ovo što ćemo dalje napisati moglo bi kod nekih čitatelja izazvati vrlo negativne osjećaje...

Dakle, kanadska televizija TSN otkrila je detalje o tome kako stariji igrači vrše 'inicijaciju' najmlađih.

"Igrači su sodomizirani hokejskim palicama koje su bile zamašćene, novaci su primorani na masturbaciju i ejakulaciju na istu krišku kruha, a onaj koji je završio posljednji prisiljenim je pojesti ga. Bilo je i pljuvanja, kupanja u urinu... Rookie članove tukli su stariji igrači, a omiljena metoda mučenja bila je Znojna kutija (Sweat box. Stariji igrači u WC ubace nekoliko mlađih koje skinu do gola te moraju stiješnjeni ostati zajedno na hrpi. Onaj koji izađe ostali ga poredani u špalir tuku ručnicima. U mučenju sudjeluju i treneri".

To je samo jedan dio opisa gadarija koje su bile prisutne, a navodno vrlo sličnih slučajeva inicijacije ima i u ostalim sportovima u Kanadi.

Tužitelji se nadaju kako će ovi iskazi dovesti do pokretanja kolektivne tužbe protiv lige.

Linker
18. travanj 2024 19:46