BENOIT DOPPAGNE Afp
Ide na aukciju

Prodaje se Maradonin Porsche kojeg je vozio tijekom posljednje europske sezone. Cijena? Prava sitnica...

Vozio ga je samo Maradona i zato bi ovaj automobil vjerojatno mogao vrijediti dva ili tri puta više
Piše: HinaObjavljeno: 02. ožujak 2021. 19:58

Automobil Porsche, kojeg je davno posjedovao argentinski nogometni velikan Diego Maradona tijekom njegove posljednje sezone u Europi, ovog tjedna ide na aukciju.

Maradona je 1992. godine vozio srebrni Porsche 911 na treninge i utakmice dok je igrao za španjolski klub Sevillu, a bila je to njegova posljednja sezona u Europi nakon što je odslužio 15-mjesečnu zabranu zbog pozitivnog testa na droge.

Maradona je tijekom te sezone bio u naslovima izvan terena jer ga je policija zaustavila upravo u ovom vozilu zbog prolaska kroz crveno svjetlo i brzine od 180 km na sat u centru grada.

image
BENOIT DOPPAGNE Afp

"Vozio ga je samo Diego Armando Maradona i zbog toga bi ovaj automobil vjerojatno mogao vrijediti dvostruko ili tri puta više od vrijednosti standardnog automobila", rekao je Gregory Tuytens, specijalist za automobile u aukcijskoj kući Bonhams, u skladištu u Belgiji.

Internetska dražba trajat će od srijede do 10. ožujka, a početna cijena je 200.000 eura, dok vozilo na aukciju dolazi s prijeđenih oko 120 000 kilometara.

Linker
31. srpanj 2022 04:10