Plazma Sportske igre mladih

 Karlo Šutalo
SPORTSKE IGRE MLADIH

RK Novska i Metalac najbolje ekipe Državne završnice HEP turnira u rukometu

‘Jako smo sretni što smo osvojili ovaj teški turnir i veselimo se odlasku u Split‘, rekli su pobjednici
Piše: SNObjavljeno: 12. kolovoz 2024. 10:53

U sportskoj dvorani Mladosti u Rijeci odigrana je velika Državna završnica HEP turnir u rukometu u sklopu 28. sezone Plazma Sportskih igara mladih. Na terenu su snagu odmjerile najbolje rukometne ekipe Hrvatske u muškoj i ženskoj konkurenciji. U Rijeci na Državnoj završnici potpuno besplatno sudjelovalo je više od 2.000 djece iz cijele Hrvatske, koji su osim natjecanja imali priliku upoznati vršnjake, kupati se i fružiti. U napetim utakmicama i odličnoj atmosferi, pobjedu i plasman na Međunarodnu završnicu Igara, koja će se održati krajem kolovoza u Splitu, ostvarile su ekipe RK Novska i Metalac iz Zagreba.

Ekipa RK Novska u sastavu Nela Preksavec, Petra Šepović, Zara Grđan, Katja Komljenović, Lucija Medić, Inja Dragočajac, Ana Bilandžija, Bruna Šuletić, Paula Lucić, Tia Bilandžija, Jana Grđan i Gabrijela Čutić u godištu 2010. i mlađe u Sportskoj dvorani na Gripama zaigrat će za titulu Međunarodnih pobjednica.

Sastav ekipe Metalac koja je zlatna muškoj konkurenciji je Ivica Zovko, Luka Zovko, Petar Markotić, Josip Jurišić, Jakov Knežević, Noa Marković, Grga Lucarić, Ian Kejlović, Ljudevit Miliša i Bernard Kirasić, a nakon pobjede rekli su nam:

"Jako smo sretni što smo osvojili ovaj teški turnir i veselimo se odlasku u Split gdje ćemo zaigrati s dobrim ekipama iz Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine.“

Kroz 28. godina postojanja Plazma Sportske igre mladih okupljaju osnovnoškolce i srednjoškolce i kroz sportsku platformu pružaju im priliku da se potpuno besplatno natječu u 10 sportskih disciplina. Cilj igara je da budući naraštaji kroz sport, upoznaju sebe, ali i druge, steknu samopouzdanje, razviju osobnost, pokažu vrline, usvoje pravilne životne navike te steknu prijatelje za cijeli život. Atmosfera na svim HEP rukometnim turnirima diljem Hrvatske pokazuje kako smo u tome i uspjeli.

image

PSM Plazma Sportske igre mladih

KARLO SUTALO

Kad tvrtka ima tako velik utjecaj na društvo kao što ima Hrvatska elektroprivreda, i kad društvo na različite načine snažno utječe na poslovanje HEPa, brojna su dodirna područja u kojima se mogu partnerski provoditi projekti usmjereni na rast kvalitete život.

Kao nacionalna kompanija, Hrvatska elektroprivreda je od svog osnutka usmjerena podržavanju hrvatske kulture i baštine, podizanju kvalitete života u zajednici te, posebno, pružanju podrške hrvatskom sportu.

Cilj Igara je da budući naraštaji kroz sport, upoznaju sebe, ali i druge, steknu samopouzdanje, razviju osobnost, pokažu vrline, usvoje pravilne životne navike te steknu prijatelje za cijeli život.

U Splitu od 19. do 23. kolovoza okupit će se djece i mladih pobjednici Državnih završnica iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine te Slovenije koji će se natjecati u jednoj od 10 sportskih disciplina Plazma Sportskih igara mladij: mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP turiniru u rukometu, Kinder Joy turnir u uličnoj košarci, MIS turniru u odbojci i odbojci na pijesku, PBZ cup-u u šahu, stolnom tenisu, PAKET24 cup u tenisu, graničar i atletika u sklopu Telemach Dan

sporta. Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom, a Igre će ove godine okupiti više od 330.000 djece i mladih.

Linker
05. rujan 2024 23:26