Thomas Bach je otkrio kako su iz Rusije stigne prijetnje članovima MOO-a

 DENIS BALIBOUSE Afp
DRAMATIČNO POGORŠAN ODNOS

Rusi prijete članovima MOO-a! ‘Sve se pogoršalo nakon doping skandala, kibernetičkih napada,...‘

Već nekoliko godina traje jako loš odnos između Međunarodnog olimpijskog odbora i Rusije
Piše: Dean BauerObjavljeno: 22. svibanj 2022. 18:27

Odnosi između Međunarodnog olimpijskog odbora i vlasti u Rusiji su izrazito pogoršani posljednjih već nekoliko godina, točnije na najnižoj su razini u povijesti, te su sada došli i do točke u kojoj članovi MOO-a primaju izravne, otvorene prijetnje iz Rusije.

Rekao je to bez puno okolišanja sam Thomas Bach, predsjednik MOO-a tijekom nedavne 139 Sesije ili Skupštine MOO-a u Lausannei.

"Pružite šansu miru, to je bio moj poziv političarima diljem svijeta u govoru i prilikom otvaranja i zatvaranja zimskih olimpijskih igara u Pekingu", rekao je Bach i nastavio.

"Kako se pokazalo kasnije, Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022. bile su tek prolazni trenutak nade da će mir i olimpijsko primirje prevladati. Nažalost, mogli smo se samo žaliti jer se naš odnos s ruskim političkim vodstvom dramatično pogoršao tijekom proteklih godina. Pogoršalo se nakon doping skandala, kibernetičkih napada, pa čak i osobnih prijetnji pojedincima iz MOO-a i Olimpijskog pokreta", izjavio je Thomas Bach.

Prvi čovjek olimpijskog pokreta nije precizirao tko je od članova MOO primao prijetnje, kakve, na koji način, no već sama činjenica da su se one događale (vjerojatno i nastavljaju događati) je dovoljno intrigantna. Istini za volju, nije odveć iznenađujuća kada su Rusi u pitanju, budući da Moskva svakog tjedna prijeti nekome po svijetu. Sada više nije od prijetećih napada pošteđen niti sport.

Linker
27. travanj 2024 00:28