Zagreb, 030919.
Stadion Sportskog parka Mladost.
Atletski miting IAAF World Challenge Zagreb 2019. – 69. memorijal Borisa Hanzekovica.
Na fotografiji: bacanje koplja, Sara Kolak.
 BORIS KOVACEV/CROPIX
Boysenov memorijal

Sara Kolak pobjednički otvorila sezonu: Olimpijska pobjednica nakon 274 dana pauze slavila u Oslu

Na Boysenovom memorijalu u Oslu nastupila i olimpijska pobjednica u bacanju koplja
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 30. lipanj 2020. 20:27

Gotovo punih devet mjeseci, ili preciznije, 274 dana prošla su od posljednjeg nastupa Sare Kolak, olimpijske pobjednice u bacanju koplja.

Prošlu je sezonu zaključila nastupom u finalu Svjetskog prvenstva u Dohi i zauzetim sedmim mjestom, a u novoj se, kao i mnogi sportaši, načekala na prvo natjecanje. Načekala se i konačno ga dočekala u utorak navečer u Oslu, pobijedivši na Boysenovom memorijalu.

U gradu u kojem živi i u kojem trenira pod nadzorom dvostrukog olimpijskog pobjednika Andreasa Thorkildsena, hrvatska je atletičarka otvorila sezonu s vrlo dobrih 62,42, srušivši tako rekord mitinga koji je dosad držala njezina cimerica i trening-partnerica Sigrid Borge.

S obzirom na sve okolnosti, na činjenicu da posljednjih mjeseci, kao i većina atletičara, nije mogla trenirati punom parom, Sara je odradila dobar posao i u ovoj ranoj fazi okrnjene sezone došla na šesto mjesto svjetske ljestvice.
Imala je u utorak još dva ispravna hica (60,87 i 60,67) koji su također bili bolji od dosadašnjeg rekorda mitinga (54,85).

S obzirom na restrikcije oko putovanja, Sarine su konkurentice na ovom mitingu bile isključivo Norvežanke, a najviše joj se približila Ane Dahlen s 55,93 metra. Pred Sarinom je ekipom sada traženje novog mitinga na kojem bi mogla bacati, što u ovo vrijeme korone baš i nije lagan zadatak.

Linker
27. travanj 2024 04:30