Scottie Scheffler

 WARREN LITTLE Getty Images Via Afp
GOLF

Scottie Scheffler po drugi put u karijeri slavio na Mastersu, Tiger Woods srušio novi rekord

Do pobjede je Scheffler stigao sjajno odigravši posljednju od četiri runde proteklog tjedna u nedjelju
Piše: HinaObjavljeno: 15. travanj 2024. 09:03

Trenutačno prvi golfer svijeta po službenoj rang-ljestvici, Amerikanac Scottie Scheffler po drugi je put u karijeri osvojio naslov pobjednika "mastersa" u Augusti, prvog golferskog "majora" sezone.

Za 27-godišnjeg Schefflera ovo je drugi osvojeni "major" u karijeri, a stigao je točno dvije godine nakon što je prvi put osvojio prestižni "zeleni sako" namijenjen najboljem u Augusti.

Do pobjede je Scheffler stigao sjajno odigravši posljednju od četiri runde proteklog tjedna u nedjelju, kada je ostvario rezultat od 68 udaraca, odnosno četiri ispod standarda igrališta i tako se odvojio od konkurencije. Ključnim se pokazao sektor od osme do desete rupe tijekom kojega je Scheffler ostvario tri "birdiea" zaredom te se odvojio na tri udarca prednosti ispred najbližeg pratitelja, Šveđanina Ludviga Aberga. Nakon što je Scheffler upisao "birdieje" i na 13., 14. te 16. rupi, njegova prednost ispred drugog Aberga je narasla na konačnih četiri udarca, dok su treće mjesto podijelili Englez Tommy Fleetwood i dvojica Amerikanaca Max Homa i Collin Morikawa sa sedam udaraca zaostatka za Schefflerom.

image

Tiger Woods

ANDREW REDINGTON Getty Images Via Afp

Legendarni Tiger Woods, peterostruki pobjednik "mastersa", ostvario je novi rekord u Augusti kvalificiravši se po 24. uzastopni put za nastup u trećoj i četvrtoj rundi (nakon prva dva dana natjecanje preko vikenda osigurava samo polovica natjecatelja), ali je u subotu i nedjelju odigrao vrlo loše te završio natjecanje na 60. mjestu, posljednjem od svih koji su odigrali sve četiri runde, s ukupnim rezultatom od 15 udaraca iznad standarda.

Branitelj naslova, Španjolac Jon Rahm također nije imao dobar vikend pa je završio na diobi 45. mjesta s devet udaraca iznad "para".

REDOSLIJED;

1.Scottie Scheffler (SAD) -11 (66-72-71-68)

2.Ludvig Aberg (Šve) -7 (73-69-70-69)

3.Tommy Fleetwood (Eng) -4 (72-71-72-69)

3. Max Homa (SAD) -4 (67-71-73-73)

3. Collin Morikawa (SAD) -4 (71-70-69-74)

Linker
27. travanj 2024 22:04