Foto: Emica Elvedji / CROPIX
U NEDJELJU SRBIĆ U FINALU PREČE

SELIGMAN ŠESTI, UDE OSMI NA SVJETSKOM KUPU U NJEMAČKOJ 'Poboljšao sam ocjene i osvojio vrijedne bodove u borbi za Olimpijske igre u Tokiju'

Piše: HinaObjavljeno: 24. studeni 2018. 18:10

Prvog finalnog dana Svjetskog kupa u njemačkom Cottbusu nastupila su dvojica hrvatskih gimnastičara, oba na konju s hvataljkama, a Robert Seligman je zauzeo šesto, a Filip Ude osmo mjesto.

Robert Seligman za vježbu na svojoj najjačoj spravi zaradio je ocjenu 14.300 te pritom zauzeo šesto mjesto.

"Šesto mjesto danas je bilo realno, dao sam sve od sebe u ovom trenutku. Bilo je ovo jako zanimljivo, dugačko i napeto natjecanje. Poboljšao sam startnu i konačnu ocjenu spram kvalifikacija i osvojio vrijedne bodove u borbi za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Sad zadovoljan idem na zasluženi odmor nakon duge, naporne i iznimno uspješne sezone", kazao je Osječanin.

Filip Ude je nakon kvalifikacija bio peti, a zbog dvije pogreške, od kojih su obje rezultirale padom, morao se zadovoljiti nešto slabijom ocjenom 11.433 te osmim mjestom današnjeg finala.

Prvi je na konju s hvataljkama bio predstavnik Kineskog Tajpeha Chih Kai Lee koji je slavio s visokih 15.508. Drugo mjesto zauzeo je Kinez Hao Weng (15.266), dok je treći bio iranski gimnastičar Saeedreza Keikha (15.133).

Sutra nas u finalu preče očekuje nastup Tina Srbića, prvog iz jučerašnjih kvalifikacija.

Linker
23. travanj 2024 04:36