Sir Chris Hoy

 Steve Parsons/pool/pa Images/profimedia
ŽIVOTNA BITKA

Šesterostruki osvajač zlatne olimpijske medalje otkrio da ima rak: ‘Šokiralo me to, nisam imao simptome‘

Škot je otkrio kako liječenje, koje uključuje kemoterapiju, prolazi ‘jako dobro‘
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 16. veljača 2024. 21:58

Šesterostruki olimpijski pobjednik u biciklizmu Sir Chris Hoy otkrio je da mu je prošle godine dijagnosticiran rak. Hoy je osvojio šest olimpijskih zlata između 2004. i 2012. godine.

Bivši britanski biciklist na stazi (47) objavio je na Instagramu da njegovo liječenje, koje uključuje kemoterapiju, "prolazi jako dobro".

"Nastavljam raditi, voziti bicikl i živjeti normalno", dodao je. Škot, također jedanaestostruki svjetski prvak i drugi najodlikovaniji olimpijski biciklist svih vremena, rekao je da je njegova dijagnoza došla kao "veliki šok, jer nije imao nikakvih simptoma".

Nije otkrio vrstu raka i dodao: "Za dobrobit moje mlade obitelji, nadao sam se da ću ovu informaciju zadržati u tajnosti, ali nažalost nisam uspio. Iako sam zahvalan na svakoj podršci, volio bih riješiti ovo privatno."

"Pred nama je uzbudljiva godina rada, ne samo s Olimpijskim igrama u Parizu u srpnju. Jedva čekam zaglaviti, zabaviti se i podijeliti to sa svima vama. Hoy je osvojio srebro u olimpijskom timskom sprintu u Sydneyju 2000. i svoje prvo zlato u kronometru od 1 km u Ateni 2004., prije tri zlata u Pekingu 2008. i još dva u Londonu 2012.

Povukao se iz biciklizma 2013., a njegov rekord od 17 svjetskih naslova u četiri discipline čini ga najuspješnijim biciklistom na stazi svih vremena. Samo je Sir Jason Kenny, sa sedam, osvojio više olimpijskih zlata za Britaniju od Hoya, koji je proglašen vitezom 2009. godine.

Linker
07. svibanj 2024 15:10