Carolina Hurricanes su upisali tek treći poraz ove sezone

 SEAN M. HAFFEY Afp
LUDA VEČER U NHL-U

Sharksi prekinuli pobjednički niz Hurricanesa, Avalanche bolji od Senatorsa u superefikasnoj utakmici

Carolina Hurricanesi izgubili su kod San Josea s 1:2 i tako upisali treći poraz u sezoni
Piše: HinaObjavljeno: 23. studeni 2021. 10:05

Vodeća momčad NHL lige Carolina Hurricanes poražena je na gostovanju kod San Josea sa 1:2 nakon produžetka prekinuvši niz od četiri uzastopne pobjede.

Carolina je povela u drugoj trećini golom Tonyja DeAngela, izjednačio je Kevin Lablanc početkom treće trećine, a pobjedu San Joseu donio je Aleksander Barabanov u drugoj minuti produžetka.

"Ovo je velika momčadska pobjeda", rekao je trener Bob Boughner. "Teško je to reći nakon 18 utakmica, ali samopouzdanje momčadi je ogromno."

Carolini je to bio prvi poraz u zadnjih pet susreta i tek treći ove sezome. Hurricanesi i dalje vode na Istoku sa 29 bodova, dok je San Jose na destom mjestu Zapada.

U najefikasnijoj utakmici večeri Colorado Avalanche je pobijedio Ottawa Senatorse sa 7:5.

Bila je to sjajna utakmica u kojoj je Colorado vodio 1:0, 2:1, 3:2, gosti su potom okrenuli vodstvo u svoju korist (4:3, 5:4), da bi domaćin s tri gola u nizu zaključio priču.

Cale Makar je zabio dva gola za Colorado, Nazim Kadri je zabio gol uz tri asistencije, a strijelci su bili i Valerij Ničuškin, Devon Toews, Miko Rantanen i Alex Newhook. Kod Ottawe, koja je igrala prvi put od 14. studenog zbog većeg broja koronarnih infekcija u momčadi, Zach Sanford je postigao tri gola, a među strijelce su se upisali i Artem Zub, te Josh Norris.

Golijadu su vidjeli i gledatelji u KeyBank Centru gdje je Columbus pobijedio domaćina Buffalo sa 7:4.

Prva trećina je protekla u izjednačenoj igri (2:2), gosti su potom dobili drugi (3:2) i posljednji period igre (2:0).

Goste su predvodili Jack Roslović i Vladislav Gavrikov sa po dva gola, Max Domi dodao je gol i dvije asistencije, a Joonas Korpisalo je sakupio 29 obrana. Među gostujuće strijelce upisali su se i Oliver Bjorkstrand, te Sean Kuraly. Za Buffalo su zabili Tage Thompson (2), Zemgus Girgensons i Dylan Cozens.

Linker
26. travanj 2024 16:41