LIONEL BONAVENTURE Afp
SRBIĆ NAKON SREBRA

‘Siguran sam da mama još ne zna da sam osvojio medalju... Fićo, sorry, ali napokon sam bolji!‘

Hrvatski gimnastičar oduševljeno je prokomentirao novi veliki uspjeh i svoju prvi olimpijsku medalju
Piše: SNObjavljeno: 03. kolovoz 2021. 13:39

Tin Srbić pobrinuo se za novo hrvatsko slavlje. Naš sjajni gimnastičar u utorak je osvojio srebrnu medalju, a u finalu preče od njega je uspješniji bio samo Japanac Daiki Hashimoto, inače i najbolji u ranije održanim kvalifikacijama.

Tin je za Hrvatsku osvojio osmu medalju na ovim igrama, a nedugo nakon finala ukratko je prokomentirao svoj nastup i uspjeh koji neće nikada zaboraviti.

"Teško mi je uopće govoriti puno toga. Presretan sam i preponosan. Vidio sam kako teče finale, nije krenulo bajno, puno ih je palo. Rekao sam si sad ili nikad - idem na sve! Ova srebrna medalja mi znači sve. Znao sam da je to medalja čim je došla ocjena. Suci su sudili jako dobro i prezadovoljan sam ocjenom. Da sam se saskokom u potpunosti ukopao bilo bi to 15. Znači bio bih bliže Japancu", rekao je Srbić u kamere HRT-a.

Još prije 10 dana osigurao je Tin nastup u finalu preče, trebalo je to i dočekati...

"Ovo je trajalo dosta dugo. Bilo je ponekad i teško jer se moralo čekati i čekati, a u sjajnoj sam formi. A onda sve ovako brzo proleti. Kao da je trajalo pet minuta."

Srbić je dosad osvojio svjetsko zlato i srebro te je dvostruki osvajač srebra na europskim prvenstvima, a ovo mu je prva olimpijska medalja.

"Iz takvih uvjeta, protiv ovakvih zemalja i sustava... Ovo je nevjerojatan uspjeh. Fićo (Filip Ude, op.a.), sorry, ali napokon sam bolji od tebe", dodao je Srbić koji već najavljuje nove treninge, pothvate, ali i slavlje koje ga čeka u Hrvatskoj.

"Vratit ću se u dvoranu s još većim žarom. Dres? Imao sam dva dresa, jedan na kockice, a ovaj je malo više tu bio zbog praznovjerja. Volim plavu boju, a ista je i dio je naše zastave. A što me čeka doma? Doma me čeka prava fešta. Siguran sam da mama još ni nema pojma da sam osvojio medalju, vjerojatno negdje vani šeće psa. Jedva se čekam čuti sa svima. Vidjeti slave li, ali s obzirom na to da je u Hrvatskoj podne, možda ljudi i rade", zaključio je Tin.

REZULTATI:

1. Daiki Hashimoto (Jap) 15.066

2. TIN SRBIĆ (HRV) 14.900

3. Nikita Nagornji (Rus) 14.533

4. Brody Malone (SAD) 14.200

5. Tyson Bull (Aus) 12.466

6. Takeru Kitazono (Jap) 12.333

7. Bart Deurloo (Niz) 12.266

8. Milad Karimi (Kaz) 11.266

Linker
27. travanj 2024 19:15