Hrvatske kadetkinje u polufinalu EP-a

 CEV Cev
ODBOJKA

Sjajan rezultat mlade reprezentacije: Hrvatske kadetkinje u polufinalu EP-a

Zasad su na savršenom omjeru 6-0 na prvenstvo i drže prvo mjesto skupine uoči završne runde
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 18. srpanj 2023. 21:44

Hrvatska kadetska reprezentacija osigurala je polufinale Europskog prvenstva za kadetkinje (U17), koje se održava u Vrnjačkoj Banji (Srbija).

Mlade su odbojkašice pod ravnanjem izbornika Miodraga Stojakovića u utorak pobijedile Gruziju sa 3:0 (32:20, 25:14, 25:21) u pretposljednjem kolu skupine te tako produžile pobjedničku seriju. Zasad su, naime, na savršenom omjeru 6-0 na ovom EP (pobjede još nad Estonijom, Srbijom, Poljskom, Italijom, Bugarskom) i drže prvo mjesto skupine uoči završne runde u skupini, gdje ih čeka Nizozemska.

Kako je ta utakmica posljednja na programu, poslije nje će se znati hoće li Hrvatska s prvog ili drugog mjesta u polufinale, odnosno tko će im biti protivnik u subotnjem polufinalu. To će biti jedna od dvije najbolje plasirane reprezentacije u grupi koja igra u Mađarskoj, a sigurno će biti netko iz kruga Grčke, Turske i Slovenije.
Protiv Gruzije najefikasnija u našim redovima bila je Lana Francetić sa 15 poena, dok je 13 upisala Maša Mlinar, što je uglavnom i inače naš udarni napadački dvojac na cijelom turniru.
Kompletan, pak, sastav koji je izborio polufinale glasi: Carla Stošić, Anika Kontošić, Iva Ucović, Gabrijela Roso, Leni Ivković, Ana Prkačin, Maša Mlinar, Lana Francetić, Lorena Smojver, Franka Golemac, Klara Vasilj, Asja Zolota, Iva Lucija Caušević, Antonija Gulin.

Linker
08. rujan 2024 01:21