Karla Prodan
 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX
JUDO MEDALJA

Sjajan rezultat Splićanke na seniorskom Europskom prvenstvu u Pragu: Karla Prodan brončana!

Svjetska kadetska prvakinja, juniorska doprvakinja svijeta i srebrna na EP do 23 godine nastavlja niz
Piše: Dean BauerObjavljeno: 21. studeni 2020. 17:39

Sport koji nas je i inače naučio na medalje na gotovo pa svakom natjecanju, a posebno ove godine. To je hrvatski judo. Prije mjesec dana zlato Barbare Matić na Grand Slamu u Budimpešti, pa niska kolajni na Europskom kupu u Dubrovniku, pa ukupno četiri medalje u Poreču na europskim prvenstvima za juniore i mlađe seniore (do 23 godine).

I priča se nastavlja, ne staje. U Pragu, na seniorskom Europskom prvenstvu, mlada Splićanka Karla Prodan (22), članica Judo kluba Pujanke osvojila je brončanu medalju do 78 kg!

Svjetska kadetska prvakinja iz Sarajeva prije pet godina. Juniorska doprvakinja svijeta s Bahama 2018. Srebrna na EP do 23 prije tjedan u Poreču i od subote brončana seniorka Starog kontinenta. Karla je svoj brončani ples u O2 Areni glavnog češkog grada započela protiv Nizozemke Marhinde Verkerk. Vrlo iskusne 34-godišnje judašice, svjetske prvakinje iz 2009., ali i europske prvakinje iz 2015. Jednim odličnim bacanjem odnosno wazarijem Karla je svladala 12 godina stariju suparnicu.

- Trener mi je rekao ako svladam Verkerk, napravit ću veliki korak prema medalji. Evo me, na kraju dana s broncom oko vrata - nakon svečanosti podjele kolajni će naša Karla Prodan.

- Još uvijek ne mogu vjerovati da sam u tjedan dana osvojila dvije europske medalje. Možda je tajna u tomu da sam u Poreču nakon izgubljenog finala suze tuge ostavila iza sebe, a sada mogu pustiti samo suze radosnice.

U 2. je kolu nadvladana i Talijanka Giorgia Stangherlin, također wazarijem. Polufinale je Karli donijelo vrlo jaku suparnicu Luise Malzahn iz Njemačke. Solidno iskusnija (30), judašica koja pripada samom svjetskom vrhu i to je bilo vidljivo na tatamiju. Čvrst gard Njemice, izvanredno iskustvo i vrebanje prilike kada je Karla krenula na zahvat za bacanje.

Luise je dočekala svoj trenutak za wazari. Karli je preostala borba za broncu koju je dobila protiv Poljakinje Beate Pacut. Početkom 6. minute borbe, Karla je bacila wazari za broncu.

- Ovo je odličan nastavak puta i velikih mogućnosti - prokomentirao je nastup Karlin trener i izbornik ženskih vrsta, Vladimir Preradović.

Od ostalih Hrvata u Pragu, Marko Kumrić (do 100 kg) je pobijedio Francuza Olivara, ali izgubio od svjetskog prvaka, Portugalca Fonsece. Zlatko Kumrić (do 100 kg) i Ivan Čović (iznad 100 kg) su ispali u 1. kolu.

Linker
07. ožujak 2021 19:26