ORANGE PICS BV/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
UVJERLJIVA OD SAMOG POČETKA

Sjajan start Barbare Matić! Ekspresna pobjeda svjetske prvakinje za prolaz u četvrtfinale!

Odlično je Barbara otvorila svoj nastup na Igrama u Tokiju, prva prepreka je preskočena!
Piše: Dean BauerObjavljeno: 28. srpanj 2021. 05:40

Barbara je u četvrtfinalu Tokija! U redu, ovdje je ipak važno istaknuti i koja Barbara, budući da su se u zoru srijede na olimpijskom tatamiju sučelile Barbara Matić i Barbara Timo iz Portugala.

Naša je Barbara, Sportašica godine 2020. u izboru SN, svladala Portugalku 10-0 (ippon) u svom prvom nastupu na ovim Igrama, u 2. kolu. Naime, Matić je kao 6. nositeljica bila slobodna u 1. kolu.

Portugalka s kojom je dosad Barbara Matić znala imati ipak dosta većih problema, sada gotovo da nije imala šanse. "Zaradila" je i jedan žuti karton zbog neaktivnosti, a kad već Portugalka nije bila aktivna, jest Matić. "Sjeo" je ippon za prolazak dalje, u četvrtfinale Olimpijskih igara. Sada ju ondje čeka jako joj dobro znana, Austrijanka Michaela Polleres koja je u 2. kolu "zlatnim bodom" u neizvjesnoj borbi svladala Korejku Kim. Austrijska judašica je do proljeća ove godine bila iznimno nezgodna za našu Barbaru.

Naime, do ove godine, postojao je niz od tri uzastopna sučeljavanja ove dvije judašice i sva tri puta je pobijedila Polleres. Onda je došlo ljeto, početak lipnja 2021.. Matić i Polleres u polufinalu Svjetskog prvenstva u Budimpešti i izvanredno dramatična borba. odlučena tek u 4. minuti "zlatnog boda" kada je Barbara "bacila" wazari za pobjedu i tada prolazak u finale. Kasnije, znate sve kako je završilo. S prvim svjetskim zlatom hrvatskog juda. Nije to davno bilo, bio je 10. lipnja. Prije tEk kojih mjesec i pol dana.

Ova bi borba na rasporedu trebala biti okvirno oko 6.30 sati. Naime, u judu nije baš moguće posve precizno odrediti početak borbe, budući da neke mogu potrajati znatno manje od predviđenih 5 minuta, ali ode li u "zlatni bod", tada je priča drukčija.

image
JACK GUEZ Afp

Linker
16. travanj 2024 23:16