Hrvatski judo savez
EUROPSKO PRVENSTVO

Sjajne vijesti iz Luksemburga! Tri medalje za hrvatske predstavnice, Krišto osvojila zlato!

Sjajan dan za hrvatski judo na juniorskom Prvenstvu Europe
Piše: Dean BauerObjavljeno: 10. rujan 2021. 18:13

Petak hrvatskih finala! Naime, Katarina Krišto je juniorska prvakinja Europe u judu u kategoriji do 63 kg. Mlada judašica iz Dalmacijacementa, ranije osvajačica bronce na kadetskom Svjetskom prvenstvu, sada je na Europskom prvenstvu u Luksemburgu osvojila zlatnu medalju. Na putu do trona svladala je Ukrajinku Anastaziju Čiževsku, u četvrtfinalu i Turkinju Habibe Afionlu, da bi u polufinalu naša Katarina bila prejaka za Nizozemku Joanne Van Lieshot. U finalu je Katarina Krišto nakon malo više od minute borbe pobijedila ipponom Mađaricu Brigittu Vargu.

Sjajan hrvatski dan u Luksemburgu dodato je upotpunila Lara Cvjetko. Zagrepčanka koja je bila kadetskom prvakinjom Europe 2017., a prošle godine osvojila i zlato na EP mlađih seniorki (do 23 godine) u Poreču, sada je objesila oko vrata srebrnu kolajnu. Lara je u kategoriji do 70 kg slavila u prvom kolu, tzv. zlatnim bodom protiv Portugalke Tais Pine. U 2. je kolu pobijedila Talijanku Martinu Esposito. U četvrfinalu joj ništa niej mogla niti Njemica Samira Bock, da bi u polufinalu pobijedila i Francuskinju Kailu Issoufi. Tek ju je u finalu zaustavila Ukrajinka Nataliaj Čistjakova.

Ana Viktorija Puljiz je pak u četvrtak osvojila brončanu medalju u kategoriji do 52 kg. Mladoj Splićanki je ovo već 10. medalja u zadnje 4 godine na velikim međunarodnim natjecanjima mlađih dobnih uzrasta.

- Izrazito sam sretan s ovom medaljom Ane Viktorije zato jer joj je cijela godina bila vrlo teška. Kako zbog koronavirusa, tako i zbog nekih ozljeda koje su je sputavale zadnjih nekoliko mjeseci - rekao je trener Dragan Crnov.

- No, ona je radila iznimno naporno, kvalitetno, bila je fokusirana, te je pokazala kontinuitet rezultata koje ima s juniorskih EP, SP i OI mladih. Baš me taj kontinuitet kod nje najviše veseli i spremnost ostvariti rezultat kada je najteže. (dba)

Linker
25. travanj 2024 01:57