VLADO KOS/CROPIX Cropix
STOLNI TENIS

Slovenac šokirao Tomislava Pucara! Hrvat otkrio: ‘Da sam to dobio možda bi psihološki sve bilo drukčije‘

Hrvatska je ostala i bez drugog igrača u pojedinačnoj konkurenciji
Piše: Dean BauerObjavljeno: 26. srpanj 2021. 05:25

U Tokiju Hrvatska više nema igrača u pojedinačnoj konkurenciji stolnoteniskog turnira. Nakon Andreja Gaćine koji je poražen u nedjelju, u 2. kolu, ponedjeljak nije bio ništa sretniji za Tomislava Pucara, nominalno našeg najboljeg stolnotenisača ovog trenutka. Pucara, 33. igrača na svjetskoj rang-listi eliminirao je vrlo iskusni Slovenac Bojan Tokić (66. na svijetu). Petnaest godina stariji od Tomislava, igrač koji je prikupio čak 17 svjetskih prvenstava, 3 bronce s europskih prvenstava i kojem su Igre u Tokiju već četvrte u karijeri, od prvog je servisa u potpunosti izdominirao susretom.

- Igrao sam ranije dva puta s njim i oba puta sam izgubio, ali vrlo tijesno. Sada je bilo 4-0, a sva četiri seta su bila vrlo blizu. Vodio sam 9-7 u prvom i da sam to dobio, možda bi psihološki bilo sve drukčije. Setovi su bili dosta gusti, ali je u završnicama on bio bolji - nakon dvoboja će Tomislav Pucar.

S drzge strane, Bojan Tokič (40) je iskazao vrlo zorno i iskustvo koje je nemjerljivo s onim Tomislava Pucara (25). Povrh svega, hrvatski stolnotenisač je bio daleko od svojih najboljih izdanja. Doimao se sputanim, kao pod dojmom najvećeg natjecanja, bez koncentracije i mirnoće. Posljedica toga je pobjeda Slovenca Tokiča 4-0 (9,8,9,10).

Rezultat već ponešto govori. Tomislav je rezultatski bio blizu, iako svakog trenutka kada mu se i ukazala prilika za prijeloman trenutak, Pucar bi ju nervozom, dekoncentracijom izgubio. Najbolji primjer je sam kraj meča. Kod 3-0 za Tokiča, naš je igrač imao vodstvo u četvrtom setu 10-8, dakle dvije set-lopte. Završilo je pobjedom Slovenca u tom setu (12-10), ali i meču (4-0). Možda u Parizu za tri godine bude više mirnoće i iskustva. A možda neće biti više ni Bojana Tokiča koji će tada imati 43... Iako, u stolnom tenisu to barem nisu nikakve godine.

Hrvatski pingić ostao je u Tokiju sada zastupljen još samo u momčadskom dijelu nadmetanja, s tim da niti tu nema baš sjajnih vijesti, budući da su našima suparnici Tajvanci!

- Igramo protiv favorita Tajvanaca. Oni su vrlo kvalitetni ali mi ćemo dati sve do sebe i nećemo se dati. Ovi porazi neće utjecati na ozračje u momčadi, imamo još šest dana odmoriti se i dobro pripremiti.

Linker
23. travanj 2024 17:50