Tadej Pogačar

 ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
POZITIVAN NA KORONAVIRUS

Slovenski biciklist i branitelj naslova ostao bez još jednog ključnog suvozača na Tour de Franceu

Srećom po Pogačara više ne vrijedi pravilo prema kojemu bi čitava momčad bila izbačena iz utrke
Piše: HinaObjavljeno: 12. srpanj 2022. 13:36

Neposredno uoči starta 10. etape ovogodišnjeg "Tour de Francea", prve od tri vezana alpska testa, branitelj naslova i trenutačno vodeći u utrci Slovenac Tadej Pogačar ostao je bez jednog od svojih ključnih pomoćnika u brdima, Novozelanđanina Georgea Bennetta zbog pozitivnog nalaza na koronavirus.

"Interni test u ponedjeljak je pokazao pozitivan rezultat, a on je potvrđen i PCR testiranjem u utorak", objavila je Pogačarova momčad UAE Emirates.

Ovo je drugi slučaj zaraze koronavirusom u toj momčadi na "Touru", u subotu je iz istog razloga morao odustati i Norvežanin Vegard Stake Laengen.

Srećom po Pogačara i momčad UAE Emirates, više ne vrijedi pravilo koje se primjenjivalo prošle godine, a prema kojemu bi čitava momčad bila izbačena iz utrke nakon drugog pozitivnog testa na koronavirus.

Nakon prvih devet etapa Pogačar, koji lovi treću uzastopnu pobjedu na "Touru", ima 39 sekundi bolje vrijeme od drugog Danca Jonasa Vingegaarda (Jumbo-Visma), odnosno 1:17 minuta od trećeg Britanca Gerainta Thomasa (INEOS Grenadiers).

Linker
26. travanj 2024 02:57