Nesretni Tom Booth Amos

 INSTAGRAM SCREENSHOT
VIDEO: FIZIČKI NAPAD

Šokantna snimka! Mehaničar tukao motociklista u boksu: ‘Bilo je toga još, ali morao sam šutjeti...‘

Autosport piše da je MotoGP ozbiljno shvatio slučaj i da će otvoriti istragu
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 01. listopad 2022. 14:21

Drago mi je da više nisam na tom mjestu, poručio je britanski motociklist Tom Booth-Amos (26) nakon što se društvenim mrežama proširila snimka na kojoj ga mehaničar njegove momčadi CIP Green Power fizički napada u boksu.

Incident datira s Velike nagrade Tajlanda 2019. godine, kad se Booth-Amos natjecao u Svjetskom prvenstvu klase Moto3. Na kratkoj snimci se vidi kako se pri dolasku u boks prvo svađa s mehaničarom, a onda dobiva nekoliko udaraca, prvo rukom, pa još nekoliko nogom.

Ubrzo nakon što je video ugledao svjetlo dana, Booth-Amos na Twitteru je ispričao da se napad dogodio nakon što je morao odustati zbog mehaničkog kvara na motociklu, za koji on nije bio kriv. Iz momčadi su mu, otkrio je, rekli da u napadu ne smije ništa reći.

"Bilo je puno problema o kojima nikad nisam govorio. Šutio sam zato jer sam se nadao da ću na taj način sačuvati svoje mjesto u momčadi za narednu sezonu. To je bio moj san", objavio je.

Dodao je da o napadu nije obavijestio čak ni svojeg menadžera, a sudeći prema zadnjoj rečenici, sličnih je situacija bilo još.

"To je samo jedna stvar koja se dogodila. Ljudi ne znaju što se dešava iza televizijskih ekrana."

Booth-Amos danas se natječe u Superbikeu, a CIP Green Power i dalje ima svoju momčad u Moto3 prvenstvu. Autosport piše da je MotoGP ozbiljno shvatio slučaj i da će otvoriti istragu.

Linker
24. travanj 2024 01:43