HRVOJE DUVANCIC WWW.REGATE.COM.H
EP KLASE ZVIJEZDA

Split je dobio europskog prvaka, čak tri hrvatske posade uoči zadnjeg dana nadaju se medalji

Majstorstvo Mate Arapova i Ante Šitića u prvom plovu donijelo im je uvjerljivu pobjedu.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 28. svibanj 2021. 19:29

Trećeg od četiri dana Europskog prvenstva u klasi Zvijezda u Splitu saznali smo da je titulu prvaka osvojio Talijan Enrico Chieffi. Prvi plov dana koji je održan po laganom jugozapadnom vjetru od tek 5-6 čvorova pokazao je majstorstvo Mate Arapova i Ante Šitića, koji su u pravoj šahovskoj partiji na morskom igralištu podno Sustipana odnijeli uvjerljivu pobjedu.

- Imali smo i malo sreće jer smo pogodili pravu stranu odakle je ranije počeo puhati vjetar - prokomentirao je flokist Ante Šitić na povratku.

U drugom plovu dana vjetar je promijenio smjer što je posebno razveselilo regatni odbor. Uz maestral jačine 12-ak čvorova bivši svjetski prvak Enrico Chieffi držao je vodstvo od starta do cilja. Poslije se pokazalo da je to bilo jedrenje vrijedno zlata jer uoči subotnjeg plova Talijan je ostvario nedostižnu prednost.

Za srebro i broncu u Splitu još konkurira sedam posada, a među njima tri hrvatske. Tonči Stipanović i Tudor Bilić, Mate Arapov i Ante Šitić, te Marin Mišura i Tonko Barač nadaju se medalji u Splitu.

- Drugi i treći bježe nam sedam bodova, ali ako mi budemo jedrili vrhunski, a netko od njih napravi pogrešku, možemo do medalje - prokomentirao je Tonči Stipanović.

Predviđeni start posljednjeg dana je u subotu od 13 sati.

UKUPNI REDOSLIJED NAKON TREĆEG DANA: 1. Chieffi/Colaninno 13, 2. Merkelbach/Weise 24, 3. Diaz/Nehammer 24, 4. STIPANOVIĆ/BILIĆ 31, 5. ARAPOV/ŠITIĆ 16 (2,14), 8. MIŠURA/BARAČ 36, 19. PERHAT/PERHAT 79, 22. VIŠIĆ/LULIĆ 91, 26. MARINOVIĆ/AKRAP 109.

Linker
20. travanj 2024 03:58